VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

04 11. Veriškių Velykų šventė

Alfonsas Kairys

Veriškių kaimo (Vilniaus rajonas) bendruomenė rinkosi į nuotaikingą šventę - antrą Šv. Velykų dieną. Jos iniciatoriai - Veriškių kaimo bendruomenė.

Velykiniai priziniai margučiai

Apsiniaukęs dangus neatbaidė sugužėjusio gausaus būrio žmonių.

Velykų šventę pradėjęs Veriškių kaimo bendruomenės pirmininkas Tomas Jakštas pasveikino visus dalyvius, padėkojo tiems, kas padėjo suorganizuoti šį renginį ir, pristatęs šventės programą; palinkėjo smagiai praleisti laiką.

Šventę papildė: virvės traukimas, baudų mėtymas bokso pirštinėmis, ilgiausios virvės rišimas iš asmeninių daiktų, svorio laikymas, tinklinis su maišais ir kilimėlio apvertimas, nenulipant nuo jo. Ypač aktyviai šventinėje programoje dalyvavo Veriškių jaunimas. Po nuotaikingų rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti.

Taip pat buvo renkamas gražiausias ir išraiškingiausias margutis. Vaikams parengta speciali programa: šokinėjimas ant pripučiamo batuto, jodinėjimas arkliu...

Smagu arkliuku pajodinėti

Šventės dalyvius aplankė ir juos linksmino visiems gerai pažįstama ir mėgiama grupė „Black Biceps“. Šokio ritmai, daina pakilia nuotaika apgaubė visą Veriškių kaimą.

Jaunimas -jėga ir stiprybė (pritūpusiųjų viduryje šventės svečias Robert Duchnevič)

Šventėje taip pat dalyvavo gerai Vilniaus rajone, o ypač jaunimiečiams žinomas Socialdemokratinio jaunimo sąjungos atstovas Robert Duchnevič, kuris dar prieš šventę padėjo ją organizuoti.Robertas pasveikino šventės dalyvius ir padėkojo bendruomenės pirmininkui Tomui Jakštui už aktyvų ir nuoširdų darbą Veriškių kaimo gyventojų labui. Pasak Roberto, Vilniaus rajone trūksta bendruomenių, kurios yra vienas pagrindinių visuomenės užimtumo ir bendro darbo savo gyvenvietei šaltinių. Žmonės, sukūrę šitą aktyvią bendruomenę, yra tikri savo kaimo, kuriame gyvena per 300 žmonių, patriotai. Jie nepastebimai, bet labai aktyviai dirba kitų žmonių, o ypač jaunimo, kuriam Vilniaus rajono kaimo vietovėse trūksta veiklos, labui.

Augantieji Veriškių bendruomenės ąžuoliukai ir liepaitės

Atgal