VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

03 05. Laukiama geriausių archeologijos paveldo išsaugojimo darbų

Miglė Kvedienė

Siekiant išsaugoti ir populiarinti Lietuvos archeologijos paveldą, vienuoliktą kartą skelbiamas Geriausių archeologijos paveldo išsaugojimo darbų konkursas. Jį rengia Kultūros paveldo departamentas ir Lietuvos archeologijos draugija.
Konkursui teikiami archeologijos paveldo išsaugojimo darbai bei projektai pagal tris pagrindines sritis: nykstančių archeologijos vertybių moksliniai tyrimai ir informacijos sklaida; archeologijos vertybių naudojimas, pritaikymas bei archeologijos vertybių tvarkymas.
Konkurse gali dalyvauti visi archeologijos paveldo išsaugojimo darbus organizuojantys fiziniai ir juridiniai asmenys. Konkursui darbai turėtų būti pateikti ne vėliau kaip iki kovo 31 dienos, pristatant juos į Kultūros paveldo departamentą prie Kultūros ministerijos.
Vertinimo komisijos rezultatai bus skelbiami ir diplomai įteikiami balandžio 18-ąją - Pasaulinę paminklų apsaugos dieną.
Praėjusiais metais geriausių archeologijos paveldo išsaugojimo darbų konkurso Didysis prizas informacijos apie archeologijos objektus sklaidos srityje skirtas Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos istorijos mokytojui Valdui Šukevičiui už jaunųjų archeologų būrelio įsteigimą ir archeologijos populiarinimą jaunimui. Didysis prizas archeologijos vertybių tvarkymo srityje buvo skirtas Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijai už Rokantiškių piliavietės tvarkybos darbus. Didysis prizas archeologijos vertybių pritaikymo srityje buvo skirtas Neries regioninio parko direkcijai už Bradeliškių ir Buivydų piliakalnių komplekso pritaikymo darbus pažintinei rekreacijai.
Pirmą kartą Geriausių archeologijos paveldo išsaugojimo darbų konkursas buvo surengtas 2002 m.

Atgal