VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

02 16. Tautinis jaunimas penktą kartą Kaune rengia šventines eitynes

Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga (LTJS) jau penktus metus iš eilės rengia tautinio jaunimo eitynes Kaune. Eitynės prasidės 14 val. Ramybės parke.

Šiomis eitynėmis LTJS ragina visus paminėti mūsų tautinės valstybės 95 metų gimtadienį, 1949 metų vasario 16-osios Lietuvos nepriklausomybės deklaraciją ir siekia atkreipti visuomenės dėmesį į šių laikų iššūkius mūsų tautai ir valstybei.

Premjeras Algirdas Butkevičius įspėja netoleruosiąs tautinės nesantaikos kurstymo per eitynes Kaune.

"Galiu tiesiai, labai aiškiai pasakyti: tiems, kurie siekia ar norėtų mūsų visų Nepriklausomybės šventei suteikti atskirties, perdėto susireikšminimo ar net tautinio kiršinimo ženklų, Vyriausybės vardu įspėjame to nedaryti. Nenorintiems suprasti, kokią žalą Lietuvoje daro įvairūs bandymai manipuliuoti patriotizmu, kurstant antisemitines ar kitas tautinę nesantaiką keliančias nuotaikas, dabar ir ateityje bus duotas ryžtingas atkirtis. Tai galiu užtikrinti ir užtvirtinti", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė Ministras Pirmininkas.

Šūkiu "Lietuva lietuviams", anot Vyriausybės vadovo, parodoma, kad "negerbiame Lietuvos piliečių, kurie gal yra šiek tiek ir kitos tautybės".

Kaune vyksiančias prieštaringai vertinamas eitynes stebės ir grupė asmenų iš JAV ir Izraelio. Ketina pasirodyti ir visame pasaulyje žinomas, paskutiniu nacių medžiotoju tituluojamas Efraimas Zurofas (Efraim Zuroff), laukiama gausaus būrio užsienio žurnalistų.

"Jau penktus metus organizuojame patriotines eitynes Kaune, tačiau būtent šios eitynės yra itin svarbios visam lietuvių tautiniam judėjimui. Vilniaus miesto savivaldybei atsisakius išduoti leidimą taikiai patriotų šventei, eitynės Kaune įgauna dar didesnę svarbą, o kartu ir užduotį. Eitynių masiškumas, taip pat tvarkos užtikrinimas tampa itin svarbus", - sako LTJS Kauno skyriaus pirmininkas Tomas Skorupskis.

"Šiais globalizacijos, socialinės atskirties ir visuomenės degradacijos laikais tautinėms idėjoms lieka vis mažiau vietos. Politikai ir žiniasklaidos atstovai aktyviai užsiima nutautinimo ir iškrypėlių propaganda, o taikius tautinius judėjimus engia, skleidžia apie juos melagingą informaciją. Kiekvienas gali nebaudžiamas niekinti mūsų valstybės simbolius, o iš patriotiškai nusiteikusių žmonių, norinčių pagerbti tautos didvyrius, bandoma atimti teisę laisvai žygiuoti miestų gatvėmis. Visuomenėje įsigalėjęs abejingumas žlugdo tradicijas, moralę, pagarbą valstybei ir jos istorijai, todėl mes, Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga, kviečiame vieną svarbiausių mūsų valstybei datų - Vasario 16-ąją švęsti kartu", - rašoma LTJS pranešime.

Atgal