VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

12 31. Ramiojo vandenyno salų gyventojai pirmieji pasitiko Naujuosius metus

Pasaulyje prasidėjo pirmosios Naujųjų 2013-ųjų metų sutikimo šventės. Pirmas didelis renginys vyko Oklande, Naujojoje Zelandijoje.

BBC praneša, kad šiuo metu Sidnėjuje jau renkasi minios žmonių ir laukia įspūdingų fejerverkų. Didelės šventės rengiamos visame pasaulyje.

Mianmare pirmą kartą vyks vieša Naujųjų metų sutikimo šventė, nes ankstesnė šalies karinė valdžia buvo uždraudusi didelius viešus susirinkimus. Manoma, kad Rangūne vyksiančioje šventėje dalyvaus dešimtys tūkstančių žmonių. Šventė bus tiesiogiai transliuojama per Mianmaro televiziją.

Tuo tarpu Indijos sostinėje Naujajame Delyje atmosfera rami. Gedėdami dėl išprievartautos studentės mirties tūkstančiai žmonių atšaukė šventinius renginius.

Kiek vėliau 2013-ieji ateis ir į Europos miestus. Didelės šventės vyks Maskvoje, Londone, Paryžiuje ir Berlyne. Manoma, kad garsiajame Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimyje, Brazilijoje, susirinks daugiau nei du milijonai žmonių. Niujorke, kaip ir kiekvienais metais, bus skaičiuojamos sekundės, likusios iki Naujųjų metų.

Atgal