VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

12.23. A. Merkel ir E. Macronas reikalauja laikytis paliaubų Rytų Ukrainoje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paragino konflikto šalis Rytų Ukrainoje gerbti paliaubų susitarimą. Bendrame pareiškime jie šeštadienį ragino abi šalis "pateisinti savo atsakomybę" ir kiek įmanoma greičiau įgyvendinti priimtus susitarimus, kad būtų sumažintos gyventojų kančios.
Kanclerė ir Prancūzijos prezidentas kritikavo "pastaruoju metu smarkiai išaugusį" paliaubų pažeidimų skaičių Rytų Ukrainoje. Jie reikalavo visiškai įgyvendinti Minsko taikos susitarimą, kuris, be kita ko, numato paliaubas ir separatistų nusiginklavimą. "Nėra alternatyvos tik taikiam konflikto sprendimui", - teigė jie.

Rytų Ukrainoje daugiau kaip trejus metus tęsiasi kruvinas konfliktas tarp Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų separatistų. Jis iki šiol nusinešė daugiau kaip 10 000 žmonių gyvybių.

A. Merkel ir E. Macronas sveikino susitarimą pasikeiti iki 380 abiejų pusių belaisvių. "Šį susitarimą būtina skubiai įgyvendinti, - ragino jie. - Tai būtų svarbus žingsnis įgyvendinant Minsko susitarimus".
Atgal