VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

2023.11.27.Mirė poetė ir visuomenės veikėja D. Teišerskytė

 

Mirė poetė ir Lietuvos politinė bei visuomenės veikėja, Kauno moterų klubo „Ad ASTRA“ prezidentė Dalia Teišerskytė. Portalas „Žmonės.lt“ praneša, kad moteris mirė savo namuose po sunkios ligos.

Portalo žiniomis, ji lapkričio 24-ąją sąmoningu jos prašymu buvo išleista iš ligoninės, kad paskutines savo gyvenimo dienas praleistų namuose su šeima.

D. Teišerskytė gimė Leonavoje, Raseinių rajone. Šiandien ji būtų pasitikusi 79-uosius metus.

Lietuvos rašytojų sąjungos duomenimis, 1953 m. D. Teišerskytė buvo ištremta į Sibirą. Mokėsi Rusijos Irkutsko srities Meždugrankos miškų ūkio septynmetėje mokykloje. Grįžusi į Lietuvą mokėsi vakarinėje mokykloje ir dirbo Mosėdžio daržininkystės ūkyje.

Taip pat mokėsi Kauno technologijos technikume (dabar Kauno kolegija), spaudos technologijos kurse. 1968 m. įstojo į Vilniaus valstybinio universiteto (dabar – Vilniaus universitetas) Istorijos fakultetą ir įgijo žurnalistės specialybę.

Dirbo „Raidės“ ir V. Kapsuko-Mickevičiaus spaustuvėse, „Žinijos“ draugijoje, Kauno menininkų namų direktore, laikraščio „Jaunystė“ vyriausiaja redaktore, „Gabijos“ žurnalo redaktore. Atgimimo laikotarpiu įsteigė Madų ir poezijos teatrą, laikraštį vaikams „Tukas“, „Modilinos“ mokymo centrą, „Gabijos“ žurnalą.

2000–2016 m. – Lietuvos Respublikos Seimo narė, išrinkta pagal Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio sąrašą. Seime dirbo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete, Šeimos ir vaiko reikalų bei Verslo ir užimtumo komisijose, buvo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė, pirmininko pavaduotoja.

Atgal