VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

04.29. Mirė spaustuvininkas, leidėjas ir mecenatas Petras Kalibatas

Balandžio 28 d. rytą eidamas 71-uosius metus po ilgos ir sunkios ligos Vilniuje mirė spaustuvininkas, leidėjas bei mecenatas Petras Kalibatas.

P. Kalibatas vienas pirmųjų Lietuvoje pradėjo spausdinti knygas jai atgavus Nepriklausomybę.  Nuo 1994-ųjų, kai įkūrė savo spaudos ir leidybos įmonę, spaustuvininkas itin prisidėjo prie šalies knygų leidybos sektoriaus garsinimo visoje Europoje.

Bendrovės spausdintos knygos pelnė ne vieną apdovanojimą, įmonės išleista P. Normanto knyga „Baltas“ buvo įrašyta į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausia lankstytina knyga Lietuvoje, o atkurti Kristijono Donelaičio „Metų“ ir Martyno Mažvydo „Katekizmo“ kūriniai buvo pirmieji faksimiliniai leidiniai šalyje.

P. Kalibatas daugelį metų buvo Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto kasmetinės premijos už kūrybiškiausią metų knygą mecenatas, įvairių kultūros leidinių bei šalies poligrafijos sektoriaus rėmėjas, Pasaulio anykštėnų bendrijos leidybos projektų organizatorius, šios Bendrijos Garbės narys, taip pat Lietuvos spaustuvininkų asociacijos tarybos narys bei Knygotyros ir dokumentotyros instituto įkurtos Knygos kolegijos pirmininkas.

Petras Kalibatas šiais metais buvo apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Atgal