VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

01.26. Mirė Prancūzijos kompozitorius M.Legrandas

Sulaukęs 86-erių metų, mirė įžymus ir ryškus Prancūzijos kompozitorius Mišelis Legrandas (Michel Legrand), kuris per daugiau negu pusę amžiaus trukusią karjerą laimėjo tris „Oskarus“ ir penkias „Grammy“ statulėles, šeštadienį pranešė jo atstovas spaudai

M. Legrandas gyveno muzikiniame sūkuryje, kūrė tiek populiariąją muziką, tiek džiazą. Jis buvo kompozitorius, aranžuotojas, dirigentas, džiazo pianistas.

Prancūzijos kompozitorius Mišelis Legrandas. Dainiaus Labučio nuotr.

„Nuo vaikystės norėjau gyventi visiškai apsuptas muzikos, mano svajonė buvo nepraleisti nieko, kas yra susiję su muzika“, - yra sakęs jis. 

Pirmąjį Akademijos apdovanojimą jis gavo 1969 metais už dainą filmui „Tomo Krauno afera“ (angl. „The Thomas Crown Affair“). 

Kiti „Oskarai“ laimėti už muziką filmams „Summer of '42“ 1972 metais ir „Yentl“ 1984-aisiais.

Per savo ilgą karjerą jis dirbo su tokiomis didžiulėmis muzikos pasaulio žvaigždėmis kaip džiazo trimitininkas Milesas Daviesas (Miles Dvis), kompozitorius Rėjus Čarlesas (Ray Charles), dainininkas Frankas Sinatra (Frank Sinatra), dainininkės ir aktorės Areta Franklin (Aretha Franklin), Barbra Streisand, Liza Mineli (Liza Minneli) ir Edith Piaf.

Kompozitorius taip pat laimėjo penkias „Grammy“ statulėles iš 17-os nominacijų.

Atgal