VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

In memoriam

06.10. Mirė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo akto signatarė Romualda Hofertienė

Mirė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo akto signatarė Romualda Hofertienė
 Eidama 76-uosius metus, penktadienį mirė Kovo 11-osios Akto signatarė, 1992-1996 m. ir 1996-2000 m. kadencijų Seimo narė Romualda Hofertienė, pranešė Seimo kanceliarija.

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis Seimo ir savo vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo akto signatarės Romualdos Hofertienės artimiesiems ir visiems, kurie ją pažinojo. Netekties valandą parlamento vadovas linki stiprybės ir dvasios paguodos.

"Romualdą Hofertienę prisiminsime kaip Lietuvai pasišventusį žmogų. Jos darbas, aukojant asmeninius siekius ir ambicijas, yra įkvepiantis pavyzdys. Netekome nuostabios ir šiltos asmenybės, atkakliai siekiančios tikslų, puikios pedagogės ir aktyvios visuomenės veikėjos", - sako Seimo Pirmininkas V. Pranckietis. 

Romualda Hofertienė gimė 1941 m. spalio 25 d. Raseinių rajone, Girkalnio miestelyje. 1977 m. baigė Vilniaus valstybinį pedagoginį institutą (dabar Lietuvos edukologijos universitetas). Dirbo matematikos mokytoja.

Buvo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Klaipėdos miesto tarybos narė, Klaipėdos mokytojų sąjūdžio tarybos pirmininkė. Lietuvos moterų sąjungos centro valdybos narė.

1990-1992 m. - Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatė.

1992-1996 m., 1996-2000 m. - kadencijų Lietuvos Respublikos Seimo narė. Dirbo Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete. 

Nuo 1996 m. buvo Baltijos Asamblėjos Švietimo, mokslo, kultūros nacionalinio komiteto pirmininkė. 

Parlamentinės ryšių su Tibetu grupės pirmininkė, Parlamentinių ryšių su Čečėnija, Austrija, Vokietija, Baltarusija ir kitomis šalimis grupių narė. Kalinių globos bei Blaivybės draugijų narė, Klaipėdoje dirbo su vaikais, linkusiais į nusikaltimus. Priklausė tarptautiniam moterų klubui "Zonta", "Vilnijos" ir "Mažosios Lietuvos" draugijoms. 

Nuo įsikūrimo (1993 m.) buvo Tėvynės sąjungos nare. 2006 m. tapo Tėvynės Sąjungos Senjorų bendruomenės pirmininke.

Yra paskelbusi straipsnių vaikų auklėjimo, paauglių nusikalstamumo, šeimos klausimais.

1992-2000 m. - Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos pirmininkė. Buvo "Lietuvos mokytojas" redaktorė. 

2000 m. buvo apdovanota Lietuvos Nepriklausomybės medaliu.
Atgal