VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

07.27. Ši savaitė bus šilta, bet lietinga

Šią savaitę debesys į Lietuvą atplukdys trumpus lietus su perkūnija, tačiau orai, kaip žada sinoptikai, bus labai šilti.

Šeštadienio naktį kai kur, daugiausia šiauriniuose, centriniuose rajonuose, padangę ir kraštovaizdį paslėpė rūkai, bet orai buvo ramūs, tad temperatūra žemėjo ir rytas buvo pakankamai gaivus. Temperatūra naktį buvo 8-13 laipsnių šilumos, Kuršių nerijoje visą naktį ji svyravo apie 16 laipsnių šilumos.

„Naktį orus lėmė aukšto slėgio atmosferos juosta, ji lems ir sekmadienio dienos Lietuvos orus“, – Lietuvos Radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Jie bus mažai debesuoti, o kadangi debesų bus nedaug ir jie bus ploni, tad lietaus nebus. Papūs šiek tiek juntamesnis pietryčių, rytų vėjas. Antroje dienos pusėje jis pasieks 5-10 m/s. Temperatūra, pasak sinoptiko, bus tikrai vasariška – bus šilta, daug kur oras įšils iki 24-28 laipsnių šilumos, tik vakariniuose, šiauriniuose rajonuose kai kur išliks apie 23 laipsnius šilumos.

Naujoji savaitė prasidės kitokiais orais. Pirmadienio naktį iš vakarų po truputį artės debesų juosta, o kartu ir lietūs. Pirmadienio naktį kraštiniuose vakariniuose rajonuose kai kur ir palis. Vėjas pūs nestiprus, iš pietryčių. Temperatūra naktį neskubės kilti, bus 12-17 laipsnių šilumos. Dieną debesys pratęs kelionę po Lietuvos rajonus. Daug kur numatomi trumpi lietūs, bus kai kur ir perkūnijos, vėjas irgi keis kryptį – jis papūs iš vakarų, šiaurės vakarų. Per perkūniją, anot sinoptiko, yra tikimybė vėjui kai kur sustiprės iki 15-17 m/s. Daug kur išliks šilti orai. Aukščiausia temperatūra pakils iki 24-29 laipsnių šilumos, vakariniuose rajonuose kai kur bus 20-23 laipsniai šilumos.

Sausų orų kitą savaitę kol kas nematyti, sakė sinoptikas V. Sakalauskas. Ir antradienį, ir trečiadienį teks nešiotis skėčius. Antradienio naktį daug kur, dieną – vietomis trumpai palis, kai kur griaudės perkūnija. Tačiau orai bus šiltį. Naktį vėl bus 12-17, dieną – 24-29 laipsniai šilumos. Panašūs orai bus ir trečiadienį. Naktį daug kur, o dieną vietomis numatomas trumpas lietus, kai kur su perkūnija. Naktį bus gana šilta – 13-18 laipsnių šilumos. Dieną šilumos bus kiek mažiau – aukščiausia temperatūra svyruos tarp 20-25, o prie jūros – apie 18 laipsnių šilumos.

Atgal