VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

05.20.Aplinkos ministras žada, jog sąžiningi pareigūnai bus ginami

Aplinkos ministro Kęstučio Navicko įsakymu pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl galimai netinkamo skundo nagrinėjimo po Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnų inicijuoto patikrinimo atliekų tvarkymo įmonėje.

Pradėjus patikrinimą, ši įmonė ėmė skųsti teisėtus aplinkosaugininkų veiksmus Aplinkos ministerijai. Įmonės patikrinimą pavesta atlikti kitam regioniniam aplinkos apsaugos departamentui. Ministerijai įsikišus į šį procesą, įmonė atsisako pateikti dokumentus, o patikrinimas sustabdytas. Jeigu paaiškės, kad tai ne vienintelis toks atvejis, o sisteminiai pažeidimai, bus imamasi papildomų veiksmų.

„Ministerijos darbuotojams, ypač vykdantiems kontrolės funkcijas, keliami aukštesni moralės, objektyvumo ir nešališkumo reikalavimai, todėl bet kokie įtarimai privalo būti pašalinti. Sąžiningi ir profesionaliai dirbantys aplinkosaugininkai turi būti skatinami ir motyvuojami, gauti institucinę globą. Subrendome pokyčiams“, – sako aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Jo nuomone, ministerijos vidaus kontrolės srityje per ilgą laiką susiformavo ydinga ir netoleruotina praktika, kuomet valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę vykdantys pareigūnai negali tikėtis deramos institucinės apsaugos ir įvertinimo. Ministras iš turimų duomenų daro prielaidą, kad dėl šios ydingos praktikos ne tik demotyvuojami aplinkosaugininkai, bet sąmoningai arba dėl nekompetencijos atliekami veiksmai, kurie gali turėti lemiamos įtakos teismuose ginant surinktų įrodymų ar procesinių veiksmų teisėtumą.

Atgal