VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

04 08. "Lietuvos draudimo" darbuotojai pasodino 63 tūkst. medžių

Keli šimtai "Lietuvos draudimo" darbuotojų šeštadienį įvairiose šalies vietovėse sodino mišką. Pasodinta daugiau kaip 63 tūkst. medžių - tokio dydžio mišką didžiausią šalyje ne gyvybės draudimo bendrovę pasodinti įgalino jos klientai, kurie apsidraudė savo būstus, praneša "Lietuvos draudimas".

"Kiekvienam klientui, kuris nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų kovo apdraudė savo būstą "Lietuvos draudime", pažadėjome pasodinti po medelį. Šiuo kvietimu pasinaudojo daugiau kaip 63 tūkst. klientų, tad šiandien įvairiose šalies vietose pradėjo kilti miškas, kurio bendras plotas sudarys maždaug 15 hektarų. Tai - prasminga mūsų klientų dovana gamtai ir visiems šalies gyventojams, - sako "Lietuvos draudimo" Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė. - Ši mūsų iniciatyva sulaukė itin didelio palaikymo ne tik iš klientų, bet ir iš bendrovės darbuotojų - daugiau nei 200 jų su šeimomis šiandien susirinko į visuotinę medžių sodinimo talką, kad ištesėtų klientams duotą pažadą".

Savaitgalį į medžių sodinimo renginius "Lietuvos draudimo" darbuotojai rinkosi šešiose šalies urėdijose Vilniaus, Klaipėdos, Tauragės, Kėdainių, Varėnos ir Kauno regionuose. Dar dvi sodinimo talkos bus surengtos Panevėžio ir Telšių regionuose vėliau balandį. 

Miške šeštadienį triūsę "Lietuvos draudimo" darbuotojai papildė kitų savanorių ir gamtos entuziastų gretas, kurie dalyvavo visoje šalyje vykusioje tradicinėje miško sodinimo šventėje. Ši Lietuvoje surengta nebe pirmą kartą - per praėjusiais metais vykusį Nacionalinį miškasodį buvo užsodintas rekordinis miško plotas, siekęs 80,53 hektaro. Šį rekordą užfiksavo Lietuvos rekordus registruojanti agentūra "Factum". 

"Miško sodinimas yra vienas prasmingiausių darbų kiekvienam gamta besirūpinančiam šalies gyventojui. Džiugu, kad nacionalinė miško sodinimo iniciatyva sulaukė ir socialiai atsakingo verslo indėlio - aktyvaus "Lietuvos draudimo" darbuotojų dalyvavimo. Prisidėti savo darbu pasirengę ir pozityviai nusiteikę savanoriai yra didžiausia dovana ir miškininkams, ir miškui", - sako šį savaitgalį vykusiame miškasodyje dalyvavęs generalinio miškų urėdo pavaduotojas Andrius Vancevičius.

Medžiai ir miškai yra svarbi gamtos ekosistemos dalis, kuri padeda sumažinti žmogaus veiklos poveikį aplinkai ir daro teigiamą įtaką klimatui. Medžiai absorbuoja atmosferoje besikaupiantį anglies dvideginį ir padeda sumažinti tokių aplinką teršiančių veiksnių kaip automobilių išmetamosios dujos poveikį. "Lietuvos draudimo" pasodinti suaugę medžiai per metus padės absorbuoti apie 1 tūkst. tonų šių dujų, kurias į aplinką išmeta maždaug 700 lengvųjų automobilių.

Remiantis Aplinkos ministerijos duomenimis, šiuo metu miškai Lietuvoje užima apie 2,2 mln. hektarų plotą, arba trečdalį visos šalies teritorijos. Nuo 2003 m. miškingų teritorijų plotas padidėjo 131 tūkst. hektarų arba 6 procentais. Daugiau kaip pusę šalies miškų sudaro spygliuočiai medžiai. 

Pirmaujanti šalies ne gyvybės draudimo bendrovė "Lietuvos draudimas" savo paslaugas teikia pusei milijono privačių ir verslo klientų, per 2016 m. jos atlygintų žalų suma sudarė 102,1 mln. eurų. "Lietuvos draudimo" paslaugas renkasi 40 proc. visų apsidraudusiųjų Lietuvoje, o kitiems bendrovę rekomenduoja 9 iš 10 klientų.

Atgal