VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

04 30. Lietuvos zoologijos sodas rengia savo 77-ojo vasaros sezono pradžios šventę

Atverdamas savo erdves lankytojams bei kviesdamas juos į nepakartojamą pojūčių pasaulį, Kaune esantis legendinis Lietuvos zoologijos sodas savaitės pabaigoje pradės 77-ąjį vasaros sezoną. 
Egzotika mieste - taip apibūdina apsilankymą zoologijos sode organizatoriai, kviesdami į šeštadienį sode vyksiančią įspūdingą šventę, kuri žada siurprizų ir mažiems, ir dideliems (beje, tądien bilietai kainuos po tris eurus - vienodai visiems lankytojams). 
Sode jų laukia riaumojantys liūtai, visuomet karšta Afrika ir joje gyvenančios žirafos, zebrai bei antilopės, terariumų karalystė, gyvatės, kupranugariai ir dar daugybė įdomių gyvūnų rūšių. Sezono pradžios šventėje čia veiks kūrybos dirbtuvėlės, kur mažieji galės piešti, lieti žvakes, lipdyti iš molio sodo gyventojų figūrėles, lankstyti balionus, jodinėti poniu ar asiliuku. Žinoma, turės progą aplankyti saugiai peržiemojusius gyvūnus, iš naujo pasilabinti su Lietuvos zoologijos sodo senbuviais ar megzti pirmas pažintis su jų prieaugliu. Vyks ir teminės ekskursijos "Ilgakaklė žirafa" bei "Beždžioniškos istorijos". 
Šventės programa labai plati, joje kiekvienas sodo lankytojas ras sau įdomių bei patinkančių dalykų. Vienas tokių bus žvėriškai nuotaikingas žaidimas "Ar tu protingesnis už beždžionę?". Protų mūšio dalyviai "susikaus" dėl kilnaus tikslo, kadangi visos surinktos lėšos bus skiriamos Lietuvos zoologijos sode esantiems gyvūnams. Žaidėjams parengta daug žvėriškai linksmų užduočių, kurios privers ne tik pasukti galvą bet ir pajudinti kūną. 
Šventės išvakarėse užsiregistravusios komandos šeštadienį dalyvaus sode startuosiančiose automobilių varžybose "Žvėrys mieste".
"Laimėjusios komandos laukia itin neįprastas prizas - zoologijos sode balandžio 4 dieną gimė kupranugarės jauniklis. Laimėjusi komanda turės neeilinę galimybę suteikti mažylei vardą ir įsiamžinti bei susipažinti su visa kupranugarių šeimyna, gyvenančia zoologijos sode Kaune. Renginio metu surinktos lėšos bus skiriamos gyvūnų gerovei - jų voljerų tvarkymui, gyvenimo kokybės kėlimui. Daryti gera kartu - dar niekada nebuvo taip smagu!", - skelbiama Lietuvos zoologijos sodo pranešime.

Atgal