VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Gamta

03 15. Pernai perdirbta daugiau kaip 3400 tonų elektros ir elektronikos prietaisų atliekų

Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija (EGIO) per praėjusius metus įvykdė elektronikos atliekų surinkimo ir perdirbimo užduotis - iš viso pagal savo organizacijos narių įsipareigojimus perdirbo daugiau kaip 3400 tonų elektros ir elektronikos prietaisų atliekų.
Pasak EGIO vadovo Alfredo Skinulio, vis didėjančias užduotis pavyko įgyvendinti nuosekliai plečiant atliekų surinkimo tinklą. Šiuo metu EGIO yra įrengusi ir naudoja dvigubai daugiau atliekų surinkimo vietų, nei numato teisės aktai, kurių įgyvendinimą prižiūri Aplinkos ministerija. EGIO įvairiuose Lietuvos regionuose turi 120 specialių atliekų surinkimo vietų, taip pat elektroniką surenka iš 1000 elektronikos platinimo vietų. Atliekos taip pat renkamos ne tik fiksuotose surinkimo vietose, bet ir aplankant gyventojus. Atliekų surinkimas vyksta ir per projektą "Mes rūšiuojam".
"Kadangi už užduočių nevykdymą numatytos griežtos sankcijos, savo organizacijos nariams užtikriname saugumą - esame įrengę daugiau atliekų surinkimo vietų, nei privalu, todėl organizacijos nariai gali pasinaudoti palankesnėmis sąlygomis skaičiuojant elektronikos surinkimo kaštus", - sako A. Skinulis.
Maždaug trečdalį Lietuvos elektronikos gamintojų ir importuotojų vienijanti EGIO ne tik organizuoja įvairius projektus elektronikos atliekų surinkimui, bet ir informuoja visuomenę apie elektronikos atliekų daromą žalą gamtai bei pakartotinio atliekų panaudojimo naudą. Jau keletą metų vyksta projektas "Mes rūšiuojam", kuriame dalyvauja švietimo įstaigos, įmonės, automobilių servisai, aktyvios bendruomenės.

Atgal