VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

12 11. Ekonominiam Europos stabilumui užtikrinti būtini greiti ir efektyvūs sprendimai

Laimis Ulinskas

Ekonominiam Europos stabilumui užtikrinti būtini greiti ir efektyvūs, visų Europos Sąjungos (ES) šalių interesus atitinkantys sprendimai, teigia Lietuvos vadovė.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį kartu su Europos valstybių lyderiais ir ES vadovais dalyvavo Norvegijos Ministro Pirmininko Jenso Stoltenbergo (Jens Stoltenberg) kviestiniuose pietuose Nobelio taikos premijos įteikimo proga. Valstybių vadovai aptarė Europos ekonominę padėtį bei Lietuvos ir ES ateičiai svarbius sprendimus.
"Dialogas ir taikios derybos užtikrino ilgametę taiką Europos žemyne. Šiandien susiduriame su naujais iššūkiais - ekonominiu sąstingiu ir finansiniais išbandymais. Ekonominiam Europos stabilumui užtikrinti būtini greiti ir efektyvūs, visų ES šalių interesus atitinkantys sprendimai", - D. Grybauskaitę cituoja Prezidentės spaudos tarnyba.
Pasak šalies vadovės, artimiausiu metu ES šalys turės susitarti dėl daugiamečio bendrijos biudžeto ir priemonių euro zonos bankų sąjungai stiprinti. Ketvirtadienį į Europos Vadovų Tarybos posėdį Briuselyje susirinksiantys ES šalių lyderiai spręs, kaip skatinti ekonomikos augimą ir griežtinti euro zonos bankų priežiūrą.
Prezidentė D. Grybauskaitė kartu su Europos šalių lyderiais ir ES vadovais pirmadienį Osle dalyvavo Nobelio taikos premijos teikimo ceremonijoje.
Ši prestižinė premija šiemet skirta ES už daugiau nei pusę amžiaus trunkančią taiką, susitaikymą, demokratiją ir pagarbą žmogaus teisėms.

Atgal