VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

Alisa stebuklų šalyje

Arba dar viena narkomano istorija

2011 01 28

Gintvilė Switters

Frieslandija – šiaurinė Olandijos provincija, įžymi dailininkais, artistais, muzikantais ir miestelių keistuoliais. Ypatingas klimatas formuoja keistus žmones:

Sakyk, kad penktą metų laiką dovanoji man – tą sausyje pražydusią aguoną. Kartais sausyje išsprogsta medžiai, arba sutinki keistuolį gatvėje.

Su Ruth esu pažįstama 16 metų. Jos likimo istorija sugraudino mano širdį. Ši jauna moteris yra nesantuokinė įžymaus artisto duktė. Jos tėvas yra olandų menininkas Herman Brood. Tai buvo įžymus muzikantas, dailininkas, pianistas, poetas, aktorius, gimęs 1946 metais lapkričio 5 d.

Jis susipažino su Ruth motina Amsterdame, kur ji buvo baro savininke. Trumpalaikė aistringa meilė tęsėsi neilgai. Taip gimė Ruth, pirmuosius savo gyvenimo metus praleidusi restorane. Po keleto metų Ruth su motina grįžo į Frieslandiją. Tai paveikė jos vaikystę, iškreipė pasaulio vaizdą, nes jos tėvas Herman Brood buvo hedonistinio gyvenimo šalininkas: "sex, drugs en rock 'n' roll". Jis labai išgarsėjo: 1977 m. albumas "Street", 1979 m. filmas "Cha-cha", tais pačiais metais kelionė į Ameriką, gastrolės su grupėmis "The Cars", "Foreinget".

Apdujęs nuo narkotikų žymus dailininkas H. Brood važiuodavo nuogas Amsterdamo gatvėmis. Ruth sekė tėvo karjerą ir pati eksperimentuodavo su įvairiais narkotikais: heroinu, kokainu, speed, LSD, žole. 1993 metais mirė jos motina ir Ruth tapo mažo miestelio kavinės savininke. Taip prasidėjo jos audringa jaunystė: apsirengusi hipių laikų drabužiais šokdavo savo kavinėje ant stalo, rūkydavo žolę ir šaukdavo: "Aš esu tokia išprotėjusi kaip mano tėvas". Tėvas gyveno palaidą gyvenimą: vedė įžymią punk ir operos solistę Niną Hagen. Vėliau jis išgarsėjo savo baladėmis: "Saturday night" ir "My way". Deja, ši šlovė tęsėsi neilgai. Per tą laiką jo nesantuokinė duktė Ruth bandė keletą kartų nusižudyti. Būdama apdujusi nuo narkotikų, iššoko iš antro aukšto, susižalojo kojas. Tapo pastovia psichiatrinės ligoninės paciente. Didelės valios pastangų dėka jai pasisekė nustoti vartoti narkotikus. Ji nusprendė pakeisti gyvenimo būdą: pradėjo medituoti, lankyti sporto mokyklą ir taip susipažino su gyvenimo draugu, kuris pradėjo ją globoti. Netrukus susilaukė dukters ir – apsiramino. Įgijusi gyvenimo tikslą tapo tyra ir šviesi. Jos tėvo gyvenimo būdas pradėjo ją erzinti, deja, tai truko neilgai, nes šis triukšmingas menininkas nusižudė... Visą Olandiją sukrėtė netikėta Herman Brood mirtis: 2001 metais liepos 11 dieną jis nušoko nuo viešbučio stogo, esančio Amsterdame. Po šių sukrečiančių įvykių Ruth tarsi prablaivėjo ir visą savo meilę bei pastangas paskyrė dukters auklėjimui. Jos dukteriai dabar 11 metų. Tai paauglystės pradžia, todėl Ruth su savo gyvenimo draugu nusprendė emigruoti į užsienį. Bet apie tai kita jos gyvenimo istorija.

Atgal