VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

10 17. Už sveikatos apsaugą atsakingas Europos Komisijos narys atsistatydino dėl įtarimų sukčiavimu

Už sveikatos apsaugą atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Džonas Dali (John Dalli) atsistatydino, kai buvo pradėtas sukčiavimo tyrimas, kuriame jis siejamas su bandymu paveikti teisės aktų, reglamentuojančių tabako prekybą, priėmimą, pranešė BBC.

Europos kovos su sukčiavimu tarnyba (OLAF) nustatė, kad verslininkas iš Maltos bandė pasinaudoti savo ryšiais su Dž. Dali, kuris taip pat yra iš Maltos, kad gautų finansinės naudos. EK teigia, kad verslininkas bandė daryti įtaką būsimiems teisės aktams dėl tabako gaminių. Dž. Dali kategoriškai neigia tyrimo išvadas.

Pasak EK, tabako gamintoja "Swedish Match" gegužės mėnesį pasiskundė, kad verslininkas iš Maltos pasinaudojo ryšiais su Dž. Dali ir bandė iš bendrovės gauti finansinės naudos. Teigiama, kad verslininkas mainais už tai žadėjo daryti įtaką galimam naujam teisės aktui, kuriame siūloma iš naujo svarstyti Europos Sąjungoje (ES) galiojantį kramtomojo tabako eksporto draudimą.

EK teigia, kad tarp bendrovės ir verslininko sandoris nebuvo sudarytas ir bendrovė jam nesumokėjo. OLAF neaptiko įrodymų, kad Dž. Dali tiesiogiai dalyvavo tariantis dėl sukčiavimo, bet mano, kad jis apie tai žinojo.

EK pirmininko pavaduotojas Marošas Šefčovičius (Maros Sefcovic) laikinai perims Dž. Dali pareigas, kol į EK bus paskirtas naujas narys iš Maltos.

Atgal