VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

10 16. Vokietija neatlyžta dėl taupymo

Vokietijos finansų ministras Volfgangas Šoiblė (Wolfgang Schaeuble) pirmadienį sakė, kad į tvaraus augimo kelią Europa gali sugrįžti tik mažindama vyriausybių skolas, informuoja AFP.

"Jeigu norime pasiekti tvarų augimą, turime mažinti valstybių skolas beveik visose išsivysčiusiose ekonomikose. Nėra kito pasirinkimo, išskyrus vidutinės trukmės laikotarpiu mažinti per didelius įsiskolinimus", - sakydamas kalbą Tailando centriniame banke tikino ministras.

Pastaruoju metu nuomonės dėl taupymo Europoje išsiskyrė.

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Kristina Lagard (Christine Lagarde) praėjusią savaitę sakė, kad Graikijai turėtų būti suteikti dar dveji metai pasiekti planinius deficito mažinimo rodiklius.

Tuo tarpu V. Šoiblė atkakliai tikino, kad taupymui nėra jokios alternatyvos ir kad Graikija turi laikytis savo įsipareigojimų.

Graikijos vyriausybės derybos su tarptautiniais kreditoriais dėl naujo taupymo priemonių paketo vis dar tęsiasi. Šalies premjeras iš pradžių žadėjo, kad jas pavyks užbaigti iki spalio 18 d. numatyto Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimo, tačiau pirmadienį vyriausybės atstovai tokiais planais jau abejojo.

Atgal