VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

05 09. Ukraina: Vokietija nepasikeitė nuo Trečiojo Reicho laikų

Aloyzas Dapkevičius

Ukrainos dienraštyje penktadienį pasirodė straipsnis, kuriame Vokietija kaltinama tuo, kad nepasikeitė nuo Trečiojo Reicho laikų ir vis dar bando diktuoti savo taisykles, skelbia AFP.

 Vokietiją juodinantis straipsnis buvo išspausdintas nacionaliniame dienraštyje "Segodnia", kuris priklauso magnatui ir prezidento Viktoro Janukovyčiaus rėmėjui Rinatui Achmetovui, kai tarp Berlyno ir Kijevo kilo didžiulė įtampa.

 Vokietija bei kitos Europos šalys kritikuoja elgesį su kalinama buvusia Ukrainos premjere Julija Tymošenko bei pareiškė ketinančios boikotuoti Ukrainoje vasarą vyksiantį Europos futbolo čempionatą.

 "Vokietija ir vėl nori diktuoti savo valią Europoje, - teigiama straipsnyje. - Jie nusiėmė savo kaukes ir 2012 metų Berlynas visiškai niekuo nesiskiria nuo 1940 metų Berlyno. Vokietija per pastaruosius 70 metų nepasikeitė, ir mes kalbame ne tik apie (kanclerės) Angelos Merkel (Angela Merkel) ir (užsienio reikalų ministro) Gvido Vestervelės (Guido Westerwelle) geopolitines ambicijas".

 Šis dienraštis, griežtai sukritikavęs Vokietiją dėl spaudimo Ukrainai ir Europos futbolo čempionato politizavimo, yra ištikimas V. Janukovyčiaus Regionų partijos rėmėjas.

 Laikraštyje aiškiai lyginami moderniosios ir nacių Vokietijos, kurią valdė Adolfas Hitleris (Adolf Hitler), veiksmai. A. Hitleriui valdant Antrojo pasaulinio karo metu Vokietija buvo okupavusi didžiąją Ukrainos teritorijos dalį.

Atgal