VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

04.25. ES organizuoja lėšų rinkimą pasauliniam atsakui į koronavirusą

Europos Sąjunga ir pasauliniai partneriai surengs pasaulinį lėšų rinkimo maratoną kovai su koronavirusu. Viso pasaulio šalys ir organizacijos raginamos įsipareigoti padėti surinkti užsibrėžtą 7,5 mlrd. EUR pradinę sumą.

 

Surinktos lėšos bus skirtos trims veiklos sritims: diagnostikai, gydymui ir vakcinoms.

 

Europos Komisijos Pirmininkė U. von der Leyen pabrėžė: „Kovai su koronavirusu turime sutelkti pasaulį, jo lyderius ir gyventojus. Vos po dešimties dienų pradėsime rinkti lėšas pasauliniu mastu. Tai bus tikras maratonas, nes koronavirusą įveiksime tik užsitikrinę pasaulinį atsaką ir tvarius veiksmus įvairiuose frontuose. Turime vakciną sukurti, pagaminti ir paskirstyti po kiekvieną pasaulio kampelį. Ir turime ją pasiūlyti prieinamomis kainomis.“

 

Nuo gegužės 4 d. Europos Komisija registruos šalių ir verslo fondų įsipareigojimus skirti finansavimą ir taip pat paskelbs tolesnius pasaulinės kampanijos etapus, kuriais bus siekiama sparčiai papildyti nuolat atnaujinamą biudžetą.

 

Balandžio 24 d., Pasaulio sveikatos organizacija su pradine pasaulinių sveikatos sektoriaus subjektų grupe pradėjo beprecedentį pasaulinio masto bendradarbiavimą, kad būtų paspartintas naujų esminių kovai su COVID-19 skirtų sveikatos technologijų kūrimas, gamyba ir objektyvus pasaulinis prieinamumas. Grupei priklauso Bilo ir Melindos Geitsų fondasPasirengimo epidemijoms inovacijų koalicijaPasaulinis vakcinacijos ir imunizacijos aljansasPasaulinis fondasUNITAID„Wellcome Trust“ ir Pasaulio bankas. Visi kartu jie įsipareigojo siekti bendro tikslo – inovatyvių kovos su COVID-19 priemonių objektyvaus prieinamumo visiems pasaulio gyventojams.

 

Europos Komisija skiria šimtus milijonų eurų mokslinių tyrimų ir inovacijų priemonėms, kuriomis siekiama kurti vakcinas, naujus gydymo metodus, diagnostinius testus ir medicinos sistemas, neleidžiančias plisti koronavirusui.

Atgal