VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

09.05. Europos Parlamente – dėmesys tvariam ES ekonomikos augimui ir piliečių saugumui

Pirmasis Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos susitikimas viešint Briuselyje įvyko su Europos Parlamento Pirmininku Davidu Maria Sassoli. Susitikimo metu buvo aptarti Europos Sąjungos strateginės darbotvarkės klausimai. Prezidentas pristatė Lietuvos prioritetus energetinio saugumo, vidaus rinkos, Rytų partnerystės, santykių su Rusija, sanglaudos stiprinimo srityse.

„Tvarus ekonomikos augimas ir Lietuvos bei visos ES piliečių saugumas yra aktualiausi ES darbotvarkės klausimai, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pažymėjo, kad, siekdami tvaraus ekonomikos augimo, turime skirti ypatingą dėmesį klimato kaitos, efektyvaus vidaus rinkos veikimo, saunglaudo stiprinimo, inovacijų plėtros klausimams. Kalbėdamas apie ES piliečių saugumą, Prezidentas padėkojo už Europos Parlamento valią skirti papildomų lėšų Ignalinos atominės elektronės uždarymui ir pabrėžė, kad Astravo atominė elektrinė yra pripažįstama branduoline grėsme visai Europai, todėl ES kaimynystėje statomų atominių elektrinių saugumo klausimai turi būti sprendžiami Europos Sąjungos lygiu.

„Energetinio saugumo situacija Lietuvoje neišvengiamai priklauso ir nuo vieno svarbiausių ES infrastruktūros plėtros projektų – elektros tinklų sinchronizacijos įgyvendinimo iki 2025 metų. Šiam tikslui sėkmingai įgyvendinti reikalinga Europos Sąjungos lyderių valia, visų šalių sutelktumas ir dėmesys daugiametėje finansinėje programoje, – pabrėžė Prezidentas.

Susitikime buvo aptartas Lietuvos transporto įmonėms aktualus mobilumo paketo klausimas. Prezidentas paragino naująjį Parlamento Pirmininką ir parlamentarus inicijuoti šio klausimo svarstymą, kad būtų įvertinta jo atitiktis ES bendros rinkos principams, kovos su klimato kaita siekiams ir indėlis į vairuotojų darbo sąlygų gerinimą.

Taip pat susitikime apsikeista nuomonėmis dėl „Brexito“, ES globalios ir migracijos politikų, piliečių įsitraukimo į ES sprendimų priėmimo procesą.

Atgal