VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

2.09. Junckerio planas remia 30 mln. eurų investicijas į Lietuvos, Latvijos ir Estijos mažąsias ir vidutines įmones

Patvirtintos 30 mln. eurų Europos investicijų fondo (EIF) investicijos pagal Junckerio planą į „INVL Asset Management“ įsteigtą Baltijos regiono augimo fondą „INVL Baltic Sea Growth Fund“. Šios investicijos padės padidinti kapitalo investicijas į mažąsias ir vidutines įmones, turinčias didelį augimo potencialą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Komentuodamas sandorį EK pirmininko pavaduotojas euro ir socialinio dialogo reikalams, taip pat atsakingas už finansinį stabilumą, finansines paslaugas ir kapitalo rinkų sąjungą, Valdis Dombrovskis sakė: „Fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ padės Baltijos šalių įmonėms plėsti veiklą už regiono rinkos ribų, kurti vertę ir darbo vietas. Sveikinu Estiją, Latviją ir Lietuvą, kurios yra tarp dešimties geriausiai Junckerio planu pasinaudojusių šalių ir kuriose ESIF investicijos pritraukė beveik 4 mlrd. eurų papildomų investicijų.“

Tikimasi, kad Junckerio planas visoje Europoje paskatins apie 380 mlrd. eurų investicijų. Šią savaitę Europos investicijų banko direktorių valdyba patvirtino Europos strateginių investicijų fondo (ESIF), sudarančio Junckerio plano pagrindą, investicijas, kurių bendra vertė – 71,4 mlrd. eurų. Didžioji dalis šios sumos – 53,6 mlrd. eurų – skiriama projektams pagal ESIF infrastruktūros ir inovacijų liniją finansuoti. Dar 17,8 mlrd. eurų skiriama 842 tūkst. mažų ir vidutinių Europos įmonių finansuoti, siekiant jas paskatinti diegti inovacijas, plėstis ir kurti naujas darbo vietas.

Atgal