VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

11.13. T. Mei susitiks su ES verslo lyderiais

Pirmadienį Europos verslo lyderiai susitiks su britų ministre pirmininke Teresa Mei (Theresa May) išsakyti savo susirūpinimo dėl būsimos Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos (ES) prekybos, informuoja BBC.

Tokių grupių kaip CBI ir "BusinessEurope" ekspertai ketina pabrėžti pereinamojo laikotarpio, kuris išsaugotų status quo po "Brexit", svarbumą. Manoma, kad ekspertai paragins britų vyriausybę išsamiau paaiškinti būsimus santykius tarp JK ir likusios Europos Sąjungos. 
Kitas "Brexit" derybų ratas turėtų prasidėti gruodžio viduryje.
Verslo ekspertų susitikime su T. Mei dalyvaus CBI ir Direktorių instituto atstovai, taip pat verslo lyderiai, atstovaujantys organizacijoms iš Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos, Italijos, Nyderlandų, Airijos, Švedijos, Lenkijos, Čekijos ir Belgijos.
Nerimaujama, kad būsimos derybos prekybos klausimais gali žlugti dar prieš gruodį vyksiantį ES viršūnių susitikimą.
ES vyriausiasis "Brexit" derybininkas Mišelis Barnjė (Michel Barnier) perspėjo, kad derybos pajudės į priekį tik tuo atveju, jeigu Jungtinė Karalystė paaiškins savo finansinius įsipareigojimus Europos Sąjungai.
Jungtinės Karalystės (JK) vyriausiasis derybininkas Deividas Deivisas (David Davis) pareiškė, kad JK yra "pasirengusi ir sutinkanti" bendradarbiauti su Briuseliu "tiek dažnai ir skubiai, kiek prireiktų".
Verslo lyderiai per planuojamą pirmadienį susitikimą ketina britų premjerei išsakyti savo lūkesčius, pabrėžti, kad jie nori matyti tikrą pažangą siekiant laisvosios prekybos sutarties, kaip ir pereinamojo laikotarpio susitarimo.

Atgal