VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

05 21. Ispanijos protestuotojai Madrido aikštėje liko visą naktį

Dešimtys tūkstančių ispanų protestuotojų nepabūgo vyriausybės draudimo nepasilikti pagrindinėje Madrido aikštėje ir ten išbuvo per naktį, praneša BBC.

Protestuotojai nepatenkinti vyriausybės vykdoma ekonomine politika ir aikštėje protestuoja visą pastarąją savaitę. Draudimas likti aikštėje įsigaliojo vidurnaktį, tačiau mina pradėjo garsiai reikšti nepasitenkinimą ir policija nesikišo.

Protestai prasidėjo prieš šešias dienas Puerta del Solio aikštėje Madride, kai ispanų jaunimas protestuodamas susėdo aikštėje. Jie nerimauja dėl 45 procentus siekiančio jaunimo nedarbo.

Protestuotojų minia sostinėje išaugo iki 25 tūkst., protestų bangos taip pat nuvilnijo į kitus šalies miestus. Kasnakt šimtai ispanų pasilieka protestuoti Madrido aikštėje.

Ispanai reikalauja sukurti darbo vietų, geresnio gyvenimo lygio, teisingesnės demokratinės sistemos ir pokyčių dėl Socialistų vyriausybės taupymo planų.

"Jie nori iš mūsų atimti valstybinį sveikatos draudimą ir valstybinį švietimą, pusė jaunimo neturi darbo, jie taip pat pavėlino pensinį amžių", - teigė vienas protestuotojas.

Daugelis protestų dalyvių lygina savo veiksmus su įvykiais Egipte, sukėlusiais revoliuciją.

Politiniai mitingai dieną prieš rinkimus yra draudžiami Ispanijos įstatymais, kad, rinkimų komisijos sprendimu, būtų galima "pamąstyti".

Prognozuojama, kad Socialistų vyriausybei prastai seksis sekmadienio rinkimuose.

Atgal