VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

2024.10.21.Vilniuje vyko didžiausias verslo forumas Lietuvoje

Spalio 17 dieną Vilniuje Radisson Blu Hotel Lietuva vyko Lietuvos verslo forumas. Šiemet jame dalyvavo daugiau kaip 70 pranešėjų ir diskusijų dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. Didžiausia Lietuvoje verslo erdvė subūrė pačius įtakingiausius ekonomikos, verslo, politikos ekspertus bei atstovus. Keturių dalių renginyje verslo lyderiai ir dalyviai apžvelgė naujausias verslo tendencijas, dalinosi sėkmingomis patirtimis, poreikiais ir tikslais.

Lietuvos verslo forumas 2024. Nuotraukų autorius Jonas Lenkutis

Lietuvoje viešėjęs buvęs NATO generolas Philip Breedlove kartu su žurnalistu Edmundu Jakilaičiu pristatė Lietuvos gynybinės galios tyrimą. 

Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius sakė, kad dar 2010 m. buvo aišku, jog trečiosios šalys siekia perimti tuos sektorius, be kurių tolesnė pramonės plėtra būtų neįmanoma. Tačiau tuomet efektyvių veiksmų nebuvo imtasi. To pasekmes jaučiame dabar.

Lietuvos ekonomistai diskusijose akcentavo sudėtingą verslo aplinką, smukusį vartojimą ir vangesnę investicijų paklausą.

Šių metų renginyje dėmesys buvo skiriamas kritiniams geopolitiniams virsmams, strateginei lyderystei, dirbtiniam intelektui ir įmonių augimo skatinimui.

 

Atgal