VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

03 29. Daugiabučių namų renovacijai užsakomi atrinktų namų energetinio audito projektai

Aušra Dikšaitytė

Įsibėgėjant daugiabučių namų renovacijai, jau yra užsakomi atrinktų namų energetinio audito projektai, teigia aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.
"Dabar mes užsakome atrinktų namų energetinio audito projektus - bus išanalizuotas namas, jo silpnosios vietos energetiniu požiūriu, darbai, kuriuos reikėtų būtinai padaryti. Tada su gyventojais bus sudaromos sutartys, kurių metu jie bus supažindami ir su konkrečiu auditu, ir su konkrečiais darbais, laiko terminais", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė jis.
Paklaustas, ar, jo manymu, gyventojams pakanka informacijos apie konkrečias daugiabučių namų renovavimo sąlygas, V. Mazuronis teigė norintis, jog jos būtų kuo daugiau.
"Kiek galime, tiek viešiname. Be gyventojų žinios, be jų suderinimo, niekas nebus daroma", - sakė jis.
Nuo trečiadienio šalies savivaldybės pradėjo skelbti konkursus dėl daugiabučių renovacijos investicijų projektų pirkimų, kurių išlaidas padengs Aplinkos ministerija.
Antradienį Aplinkos ministerijoje buvo surengtas pasitarimas su savivaldybių atstovais dėl investicijų projektų pirkimo eigos, praktinių problemų sprendimo būdų, tolesnių veiksmų.
Iš viso atnaujinti daugiabučius iki nustatyto termino - kovo 13 d. - pasiryžo 1 tūkst. 459 daugiabučių gyventojai.

Atgal