VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

07.28. Namų tekstilė – jaukumą kuriantis interjero akcentas

Dažnai mintys apie svajonių interjero dizainą aplanko vos tik pradėjus galvoti apie naujo būsto įsigijimą ar seno būsto atnaujinimą. Prieš skubant ieškoti interjerus dekoruojančio dizainerio paslaugų, verta prisiminti, kad egzistuoja būdų, leidžiančių išskirtinį namų jaukumą susikurti ir be specialistų pagalbos. Namų tekstilė yra puikus įrankis, norint greitai ir be didesnių išlaidų atnaujinti namų interjerą bei sudėlioti spalvinius akcentus.

Mažos detalės kuria didelius pokyčius

Norit sukurti jaukią namų atmosferą, nebūtinai reikia perskaičiuoti santaupas ir nusiteikti didelėms išlaidoms. Priešingai nei dauguma įvairių interjero dizaino elementų, namų tekstilės gaminiai nereikalauja didesnių investicijų, tačiau yra nepakeičiami norint, kad namų erdvė atrodytų estetiška ir jauki. Minkštų pagalvėlių šūsnis ant neutralios spalvos sofos akimirksniu svetainei suteiks žaismingumo. Vonia be didesnių pastangų atrodys tvarkingesnė vietoj chaotiškos rankšluosčių kaugės padėjus vienodos spalvos rankšluosčių. Savo ruožtu miegamojo kambaryje sukursite raminančią atmosferą, įsigijus širdžiai mielų raštų lovos užklotą. Taigi svajojant apie permainas namų interjere, verta prisiminti tekstilės produktus, kurie pagyvintų aplinką.

Ypatingas dėmesys – mėgstamiausiam namų kampeliui

Tikriausiai daugelis turi savo mėgstamiausią vietą namuose. Įprastai tokioms vietoms kyla noras skirti daugiau dėmesio. Akivaizdu, kad skirtingus kambarius norisi puošti skirtingais interjero dizaino elementais, tačiau kartais pavyksta surasti tą universalų, kuris padeda suvienodinti visų namuose esančių kambarių spalvų bei tekstūros tematikas. Pasižymėdami universalumu, namų tekstilės produktai leidžia sukurti bendrumą visuose namuose, o tai tikrai nelieka nepastebėta. Namų tekstilė taip pat užtikrina galimybė išskirtinį dėmesį skirti net ir toms namų vietoms, kuriose praleidžiame bene didžiausią dalį laiko. Puikiu pavyzdžiu būtų galima laikyti miegamąjį, kuriame praleidžiame beveik trečdalį viso savo gyvenimo.

Miegamasis – tobula vieta, kuo puikiausiai tinkanti namų tekstilės produktams. Paprastas šio kambario papuošimas išskirtiniais patalynių komplektais, lovatiesėmis ar dekoratyvinėmis pagalvėlėmis interjerą gali atgaivinti tiesiog akimirksniu. Ne išimtis ir vonios kambarys, kuriame tekstilinį pagrindą gali sudaryti rankšluosčiai, chalatai bei, žinoma, kilimėliai. Tokiose namų vietose tekstilės gaminiai suteikia ne tik vizualinę, tačiau ir praktinę naudą. Būtent dėl šios priežasties, namų tekstilės produktai ir yra taip vertinami ne tik tarp interjero dizainerių, tačiau ir žmonių, siekiančių paprastai bei efektyviai tobulinti esamą namų įvaizdį.

Skirtingi raštai, kuriantys skirtingas nuotaikas

Pastarųjų metų interjero dizaino tendencijos leidžia suprasti, kad žmonės namuose yra linkę vis labiau eksperimentuoti su įvairiausiomis spalvomis. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog pasirinkti spalvas namams yra paprasta, tačiau daugelis sutiktų, jog dažnu atveju prireikia drąsos, svarstant apie neįprastas spalvas.

Interjero dizaineriai neretai rekomenduoja namuose esančių dizaino elementų spalvas bei raštus derinti tarpusavyje, tačiau kartais atsitiktinė spalvų kombinacija sukuria kur kas įdomesnę nuotaiką. Turint omenyje, jog namų tekstilės elementai yra tobulai pritaikyti žaidimui su įvairiomis spalvomis. Svarbu tai, kad namų tekstilė puikiai tinka net ir tiems, kurie namų interjerui daug laiko skirti net neplanuoja. Paprasta paviršių priežiūra taip pat dažnai tampa dar vienu motyvu, skatinančiu žmones nebijoti naujovių, kurios namuose taps jaukumą kuriančiu interjero akcentu.

antčiužinis

Atgal