VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

02.04. Vonia ar dušas – kaip pasirinkti?

Ką montuoti vonios kambaryje – vonią, dušą ar abu? Vienas iš tokių klausimų iškyla įrenginėjant namų interjerą arba remonto metu. Tik išanalizavus savo poreikius galima apsispręsti.

Komfortas

Kad ir kaip malonu turėti dušo kabiną, komforto atžvilgiu tai tikrai neprilygsta voniai. Duše galima tik praustis, o vonioje galima ir pamirkti, labiau pasirūpinti savo kūnu, pailsėti. Kada kalbame apie buitinį komfortą, viskas tampa šiek tiek komplikuočiau. Voniai reikės daugiau erdvės, todėl dauguma mažesnių butų arba būstų, kur vonios kambarys nėra didelis – fiziškai niekaip negalės rasti erdvės voniai. Dušo kabinai tereiks kelių kvadratinių metrų paviršiaus ir jos telpa bene visuose butuose. Be to, vonią atgabenti bus tikrai sudėtingiau, o įnešti į patalpos vidų taip pat nėra labai paprasta. Su dušo kabina viskas vyks kiek lengviau.

Kaina

Čia lieka daug vietos savotiškai interpretacijai. Tiek vonia, tiek dušas gali atsieiti pakankamai nebrangiai. Tačiau taip pat jie gali ir gerokai paploninti piniginę. Priklausomai nuo to, kiek funkcijų joje turi būti, kokio dizaino norite ir kokius reikalavimus keliate, taip kis kaina. Geras sprendimas pirktivonias internetu arba dušo kabinas el. parduotuvėse, taip sutaupote nuo kelių iki keliolikos procentų įprastos pirkiniams išleidžiamos sumos.

Visgi pati paprasčiausia vonia galbūt kainuos kiek pigiau negu dušo kabinos. Dušas yra labai nereiklus priežiūrai. Ji – minimali, tereikia surinkti šiukšles, karts nuo karto galbūt pavalyti sieneles, paviršius. Su vonia viskas yra kitaip. Baltas paviršius traukia daugybę nešvarumų ir viskas labai matosi.

Pastebima ir tai, kad su vonia tikriausiai išnaudosite bent 10 procentų daugiau vandens. Per ilgą laiką iš to susidaro gana nemenkos išlaidos.

Šeima

Jeigu jūs esate suaugę ir šeimoje neturite mažų vaikų – rinkitės ką tik norite. Visgi šeimose su mažais vaikais dušo kabina yra nelabai naudinga, nes nuprausti vaiką po dušu yra daug sudėtingiau nei vonioje po kranu ar čiaupu.

Atgal