VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

01.14. Siūloma nepriklausomybės gynėjams kompensuoti pusę išlaidų socialinio būsto nuomai

 Seimas pradėjo svarstyti siūlymą nepriklausomybės gynėjams, nukentėjusiems nuo 1990 m. sausio 11-13 d. ir po to vykdytos SSSR agresijos, kompensuoti 50 proc. socialinio būsto nuomos išlaidų.

Šeštadienį Seimui projektą pateikusi Seimo narė Virginija Vingrienė sakė, kad tai nebūtų didelė finansinė našta savivaldybėms, tačiau didelė pagalba žmonėms. 

"Dalis šių žmonių, neturėdami savo būsto ir neišgalėdami jo įsigyti, gyvena dažniausiai savivaldybės suteiktuose socialiniuose būstuose, privalėdami susimokėti būsto nuomos mokestį. Pagal šiandien galiojančių teisės aktų nuostatas, šios išlaidos nekompensuojamos. Jo nesant, rimtų sveikatos problemų ar sunkią negalią turintys žmonės, pragyvenantys iš itin skurdžių pajamų, dėl savo sunkios materialinės padėties ir nuolat brangstančio pragyvenimo itin sunkiai verčiasi. Įvertinus šių žmonių svarų indėlį į Lietuvos laisvės, nepriklausomybės ir demokratijos siekį, turime išspręsti jų skurdo problemas, užtikrinant šiems žmonėms orias gyvenimo sąlygas", - sako V. Vingrienė. 

Jos pateiktam Kompensacijų nepriklausomybės gynėjams, nukentėjusiems nuo 1991 m. sausio 11-13 d. ir po to vykdytos SSRS agresijos, bei jų šeimoms įstatymo pataisų projektui po pateikimo pritarta bendru sutarimu. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Socialinių reikalų ir darbo komitetas. Projektas plenariniame posėdyje toliau bus svarstomas pavasario sesijoje. Šiuo klausimu taip pat nuspręsta kreiptis Vyriausybės išvados.

Pagal dabar galiojančio įstatymo nuostatas, nukentėjusiems asmenims numatytos 50 proc. kompensacijos už būsto šildymą, vandenį, nuotekas, dujas, kietąjį ir skystąjį kurą, elektros energiją, laidinio telefono abonentinį (mėnesinį) mokestį, žemės, esančios po daugiaaukščiu gyvenamuoju namu, mokestį ir kitas paslaugas, išskyrus būsto nuomą.
Atgal