VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

11.06.Prezidentė domėsis Vilniaus rajono socialine situacija

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį lankysis Vaidotuose, Vilniaus rajone, kur atidarys jau ketvirtąjį vaikų dienos centrą, įsteigtą bendradarbiaujant kampanijai "Už saugią Lietuvą", nevyriausybinėms organizacijoms, verslui ir bendruomenei.

Vilniaus rajonas naujajam dienos centrui pasirinktas neatsitiktinai. Vien per šiuos metus į globos institucijas čia pateko 23 vaikai, iš kurių 3 - iki trejų metų. Nepaisant savivaldybės pastangų mažinti į globos įstaigas patenkančių vaikų skaičių, rajone vis dar trūksta alternatyvų globos namams: nepakanka socialinių globėjų, pagalbos krizių ištiktoms šeimoms, trūksta vaikų dienos centrų. Vilniaus rajone taip pat aktualios nedarbo ir priklausomybių problemos. 
Šiuo metu Lietuvoje 7 tūkstančiai vaikų, augančių nepalankiose sąlygose arba nepasiturinčiose šeimose, lanko 250 dienos centrų. Trūksta daugiau nei dvigubai tiek, kad visi 19 tūkstančių socialinėje atskirtyje esančių vaikų savo laiką galėtų leisti saugiai ir turiningai. Ekspertai sutaria, kad vaikų dienos centrai - viena pirmųjų prevencijos priemonių, kad vaikas nepakliūtų į globos institucijas.
Įgyvendinant tikslą Lietuva be globos namų ir siekiant užtikrinti vaikų saugumą bei jų priežiūrą, kampanijos "Už saugią Lietuvą", nevyriausybinės organizacijos "Caritas", Vaidotų bendruomenės ir bendrovės "Circle K Lietuva" pastangomis Vaidotuose duris atvers dienos centras, kurį galės lankyti daugiau nei 25 vaikai iš vargingiau gyvenančių ar sunkumus patiriančių šeimų.
Atgal