VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

10.28. Vilniuje duris atvėrė naujos prekybos, pramonės ir amatų rūmų erdvės

 Ketvirtadienį Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai (Rūmai) atvėrė naujas erdves. Tai, anot atidarymo šventės organizatorių, padės siekti aukštesnės teikiamų paslaugų verslui kokybės, užtikrins geresnį rūmams deleguotų funkcijų įgyvendinimą ir, be abejo, didins Lietuvos verslo įvaizdį tarptautiniu lygiu. 

Atidarymo šventėje dalyvavęs Ukrainos verslininkų ir pramonininkų sąjungos prezidentas Anatolijus Kinachas naujienų agentūrai ELTA duotame interviu įvertino Rūmų veiklą, kaip labai svarbią instituciją, vystant ekonominius Lietuvos ir Ukrainos santykius. A. Kinachas pabrėžė, kad Ukrainos integracijos į Europos Sąjungą (ES) kontekste, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai atliks svarbų vaidmenį. 
Renginyje dalyvavęs Lietuvos laisvosios rinkos instituto direktorius Žilvinas Šilėnas savo sveikinimo kalboje pabrėžė Rūmų misiją griauti Lietuvoje susiformavusius negatyvius stereotipus apie verslininkus.

Rūmų komunikacijos direktorius Darius Buta kalbėjo, kad tikimasi, jog naujose Rūmų erdvėse, bendraujant su valdžios institucijų atstovais, bus labiau girdimos verslo problemos, greičiau randami tiek valstybei, tiek verslui naudingi sprendimai. 
"Rūmuose kasmet apsilanko 12-15 užsienio šalių delegacijų, kurioms vadovauja aukšti užsienio valstybių pareigūnai ir asocijuotų verslo struktūrų atstovai. Su jais susitinka šimtai mūsų šalies verslininkų", - aiškino D. Buta.
Komunikacijos direktorius minėjo, kad naujų eksporto rinkų ir verslo partnerių paieška tapo įprastine Rūmų veikla. "Vien šiemet Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai priėmė Kolumbijos, Kuveito, Ekvadoro, Ukrainos, Vengrijos, Kinijos, Gvatemalos, Vokietijos, Etiopijos, Kanarų, Baltarusijos, Kazachstano, Moldovos, Honkongo verslo delegacijas, suorganizavo Lietuvos įmonių verslo misijas į Japoniją, Rumuniją, Ukrainą ir kitas pasaulio valstybes."
Naujos Rūmų erdvės leis partneriams pasiūlyti ir naujų ekspertinių paslaugų. Bendradarbiaujant su įmonėmis - Rūmų nariais - bus teikiamos ekspertinės paslaugos įmonės steigimo, skolų administravimo, konkurencijos ir darbo teisės klausimais, Rūmai patarti IT ir duomenų saugos klausimais. Taip pat planuojama plėsti ekspertinių paslaugų ratą, taip pritraukiant neįkainuojamą patirtį turinčius Rūmų narius.
Prekybos, pramonės ir amatų rūmai - viena iš seniausių pasaulyje veikiančių verslininkų organizacijų, Lietuvoje skaičiuojanti daugiau nei 90-metį. Šiandien tai tarptautiniu lygiu žinoma verslo organizacija, vienijanti ne tik Vilniaus, Alytaus ir Ukmergės regionų, bet ir visos Lietuvos įmones.
Atgal