VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Būstas

04 28. Šiaurės investicijų bankas suteiks Lietuvai ilgalaikę paskolą gyvenamųjų namų ir viešųjų pastatų renovavimui

Lietuva gaus 100 mln. eurų paskolą Viešojo sektoriaus energijos efektyvumo ir Būsto renovavimo programoms finansuoti. Tai patvirtino ketvirtadienį Vilniuje posėdžiavusi Šiaurės investicijų banko (ŠIB) direktorių valdyba. Sutartis, pasak Finansų ministerijos pranešimo, bus pasirašyta artimiausiu metu.
"Šiemet skaičiuojame Lietuvos narystės Šiaurės investicijų banke dešimtmetį. Per tą laiką bankas padėjo įgyvendinti daug visuomenei svarbių ir ilgalaikę vertę turinčių investicinių projektų. Vienas iš pavyzdžių - ŠIB prisidėjo ir prie suskystintųjų gamtinių dujų terminalo finansavimo, o 100 milijonų eurų paskola bus naudojama ir daugiabučių, ir viešųjų pastatų energetiniam efektyvumui užtikrinti, taip tausojant aplinką ir taupant lėšas", - sakė finansų viceministras ir Lietuvai atstovaujantis ŠIB direktorių valdybos narys Algimantas Rimkūnas.
Ilgalaikė paskola Lietuvai skirta renovuoti gyvenamuosius namus ir viešuosius pastatus, daugiausiai ligonines, sveikatos priežiūros ir bendruomenių centrus.
Lietuva ŠIB narė yra nuo 2005 m. Šiuo metu bankas mūsų šalies viešajam ir privačiam sektoriams yra suteikęs apie 572,5 mln. eurų paskolų, kuriomis finansuojami infrastruktūros, energijos taupymo, aplinkosaugos ir kiti projektai. Tarp jų - ir 34,754 mln. eurų paskola AB "Klaipėdos nafta" investicijoms į suskystintųjų gamtinių dujų terminalą.
Šiaurės investicijų bankas yra tarptautinė finansų institucija, kurią 1975 m. įsteigė Švedija, Suomija, Danija, Norvegija ir Islandija. Šiuo metu banko akcininkės yra aštuonios šalys. Pagrindinis banko tikslas - teikti ilgalaikes paskolas ir garantijas konkurencingumą skatinantiems ir aplinką tausojantiems projektams.

Atgal