VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Asmenybės

05 06. Ištikimybė valstybės laikraščiui

Iš visos širdies sveikiname „Lietuvos Aido“ vyriausiąjį redaktorių Algirdą Pilvelį, jau vienuolika metų leidžiantį valstybės dienraštį. Atmintina 2000-ųjų metų balandžio 28 diena, kai Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) 40 proc. turėtų paprastų vardinių akcijų pardavė žurnalistui fotomenininkui Algirdui Pilveliui. Tokiu būdu anksčiau jo turėtos (39,6 proc.) ir tuomet įsigytos akcijos sudarė net 80 proc. akcijų paketo.

Taigi 2000 m. gegužės 2 d. atkuriama TS (LK) nutraukta dėl skolų „Lietuvos Aido“ leidyba. A.Pilvelis, tapęs, galima sakyti, vieninteliu dienraščio savininku, gegužės 17 d. pasirašo sutartį su UAB „Lietuvos ryto“ spaustuve dėl laikraščio spausdinimo palankiomis sąlygomis (trečdaliu pigiau negu buvo spausdintas AB „Spauda“).

Per vienuolika metų valstybės laikraščio vyriausiasis redaktorius paskelbė per 1500 straipsnių ir interviu su žymiausiais Lietuvos visuomenės veikėjais, politikais, mokslininkais, menininkais ir paprastais tautiečiais.

„Lietuvos Aidas“ – ypač informatyvus Lietuvos leidinys, kurį nuo 2010 m. pabaigos jau galima skaityti internete www.aidas.lt

 

Nuolatiniai „Lietuvos Aido“ prenumeratoriai

Atgal