VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2024.05.02.KONSTITUCIJOS PAŽEIDIMAI

Iki Vytauto Didžiojo karūnavimo 600 metų jubiliejaus liko 7 metai
 

LIETUVOS SĄJŪDŽIO VILNIAUS SKYRIAUS TARYBA
 

Jo Ekscelencijai LR Prezidentui Gitanui Nausėdai
LR Seimo Pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen
LR Ministrei Pirmininkei Ingridai Šimonytei
Pasaulio Lietuvių Bendruomenės Pirmininkei Daliai Henkei
LR Seimo nariams
Pasaulio Lietuvių bendruomenės Seimo nariams
Lietuvos žmonėms
Žiniasklaidai

 

 KONSTITUCIJOS PAŽEIDIMAI

(YPATINGAI SVARBU)

Vilnius, 2024-05-01

 

                      Daugiau kaip 10 metų lenkų skatinami Lietuvos politikai ir valdžiažmogiai bando į lietuvišką raidyną įrašyti 3 nelietuviškas raides. Ypatingai stengėsi  konservatoriai.

                      Nepaisant didžiulio visuomenės ir mokslininkų pasipriešinimo 2022-01-18 82-ems balsavus už, 37-iems balsavus prieš ir trims susilaikius visais įmanomais varpais buvo duota žinia LENKIJAI, KAD UŽSAKYMAS ĮVYKDYTAS. Turbūt taip buvo atsidėkota Lenkijai už 20 metų (1919-1939) vykdytą Vilniaus krašto okupaciją, aneksiją ir krašto gyventojų vykdytą genocidą.

                      PRIMENAME. kad daugybę kartų buvo aiškinama ir kartojama, kad raidynas yra KONSTITUCIŠKAI įteisintas ir norint jį pakeisti privalu konstituciškai 2 kartus balsuoti surenkant ne mažiau 2/3 balsų tai yra 94 balsus. Už tai valdančiosios daugumos politikai ir ypatingai konservatoriai bei  tomaševskininkai džiūgavo.

2024-01-25 laikraštis  Vakaro žinios  paskelbė Lietuvos Nepriklausomybės  Atkūrimo akto signataro Algirdo Endriukaičio straipsnį „Valdžia pakeitė abėcėlę, tuoj pakeis ir himną?“ (pridedame). Šis straipsnis masiškai buvo platinamas visuomenėje. Manytina, kad apie tai sužinojo daugybė skaitytojų ir be abejo Seimo narių ir valstybės institucijų tarnautojų. Šis labai trumpas teisiškai ir moksliškai pagrįstas straipsnis turėjo sukelti audrą politikų tarpe. Deja kaip ir daugybė ypatingą vertę turinčių dokumentų nugulė į konservatorių, valdančiosios daugumos ir prieš Lietuvą kovojančių intereso grupių stalčius.

TODĖL PRAŠOME NEDELSIANT ATŠAUKTI 2022-01-18 DIENĄ PRIIMTĄ ĮSTATYMĄ DĖL LIETUVIŠKO RAIDYNO PAKEITIMO.   

 

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus tarybos pirmininkas   L. Kerosierius

Tarybos pirmininko pavaduotoja   R. Jakučiūnienė

Tarybos pirmininko pavaduotojas  V. Jakubonis
 

Tarybos nariai: A. Adamkovičius, G. Adomaitis, A. Akelaitis, V. Aleksynas, A. Augulis, G. Aukštikalnis, A. Budriūnas, J. Česnavičius, P. Dirsė, S. Eidukonis, K. Garšva, A. Gelumbauskaitė, L. Grigienė, P. Gvazdauskas, V. Jakubonis, R. Jakučiūnienė, V. Jankūnas, A. Juknevičius, A. Kaziukonis, L. Kerosierius, Z. Mataitis, H. Martinkėnas, E. Mirončikienė, V. Rizgelis,  L. Veličkaitė, G. Uogintas, B. Zaviša, S. Žilinskas

Pasiteiravimui: L. Kerosierius tel 8674 38465,      Adresas korespondencijai L. Kerosieriui Iki pareikalavimo, Centrinis paštas, Vilnius,
el. p. [email protected]

Atgal