Sveikata
2022.06.24.Vasaros gaiva – ledai
Ledai yra vertingas, skanus ir vėsinantis pieno gaminys, turintis aukštą maistinę vertę, juose daug baltymų, riebalų ir angliavandenių. Ledų galime ir patys pasigaminti namuose. Klasikiniuose ledų receptuose dažniausiai naudojama grietinėlė, grietinė ir kiti pieno produktai, kurie suteikia kreminę konsistenciją.
Ledams naudojamus produktus reikia kruopščiai sutrinti iki vientisos masės, prieš dedant į šaldiklį, uždengti plastikine plėvele, kad nesusidarytų nepageidaujami ledo kristalai. Ledus tinka gardinti mėgstamais vaisiais bei uogomis. Naminius ledus puikiai pagardins ir šokolado gabalėliai, sausainiai, mėtų lapeliai ar riešutai.
Rinkdamiesi ledus parduotuvėje, alergiški žmonės turėtų pasidomėti jų sudėtimi, atkreipti dėmesį į pateiktą informaciją apie alergizuojančias medžiagas ar jų pėdsakus.
Parengė Birutė Silevičienė
Atgal