Sveikata
01.08. Nevalgomo maisto – nėra
Dienos racioną reikėtų susidėlioti taip, kad daugiausiai gautume vertingo sveikatai maisto. Norint tinkamai maitintis – svarbiausia įvairovė.
Be tinkamos mitybos kūnas tampa mažiau atsparus ligoms, dažnai jaučiamas nuovargis, trūksta jėgų. Į savo gyvenimą turėtume įtraukti ir fizinį krūvį, ir reguliarų suderintų maisto gaminių vartojimą.
Kasdien turėtume vartoti atitinkamą kiekį mėsos, žuvies, pieno, daržovių, vaisių bei grūdinių kultūrų. Kasdieniai patiekalai turėtų būti skanūs ir įvairūs. Vienas svarbiausių dalykų – daržovės ir grūdinės kultūros.
Taip pat kasdien reikėtų vartoti ir alyvuogių, linų sėmenų ar kitų sėklų aliejų.
Parengė Birutė Silevičienė
Atgal