VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

11.15. Šaldyta ar sūdyta žuvis?

Šaldyta žuvis gali būti laikoma ir kelis mėnesius, tačiau žuvies šaldiklyje ilgai palikti nerekomenduojama.

Sūdytą žuvį, tokią kaip silkė, – galima laikyti iki +4°C temperatūroje iki savaitės.

Šviežią žuvį šaldytuve geriausia laikyti ne ilgiau nei parą. Taip pat žuvį reikėtų laikyti šalčiausioje šaldytuvo vietoje.

Supakuotą vakuume žuvį galima vartoti iki gamintojo nurodyto termino ant pakuotės.

Šviežios žuvies akys turi būti šviesios, skaidrios, dažniausiai neįdubusios. Jeigu žuvies akys yra apniukusios, įkritusios, balkšvos, matinės – žuvis netinkama vartoti. Žuvis netinkama vartoti, jei jos kvapas aitrus, kartus, amoniako ar puvimo.

 

Parengė Birutė Silevičienė

Atgal