VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

09.09. Kokius lašinius ir kaip išsirinkti?

Atvėsus orams jaučiame didesnį energijos poreikį, o lašiniai puikiai malšina alkį ir suteikia jėgų. Švieži, sūdyti, rūkyti, vytinti, stori ar ploni, su raumenų sluoksniu ar be jo, minkšta ar kieta odele – lašinių būna pačių įvairiausių. 

Renkantis lašinius svarbiausia atkreipti dėmesį į jų išvaizdą, kvapą ir storį. Kokybiški lašiniai yra baltos arba vos rausvos spalvos, be kraujosruvų ir pigmentinių dėmių, sumušimų, nepageltę ir nepatamsėję, be ryškiai matomų šerių

Patys skaniausi yra minkšti, tarsi tirpstantys burnoje lašiniai. Jie turėtų būti stori, kaip sako senoliai, bent 3–4 pirštų storio, švarūs, svilinta ir minkšta odele.

Ypatinga lašinių savybė – jų neįmanoma persūdyti. Druskos šis gaminys pasisavina tiek, kiek reikia, ir nė krislo daugiau.

Sveikam žmogui patariama per dieną suvartoti iki 30 gramų lašinių. 

Gabalėlis lašinių be odos gali padėti numalšinti dantų ar sąnarių skausmą.

Parengė Birutė Silevičienė

Atgal