Sveikata
07.03. Dažniausiai pasitaikanti žarnyno infekcija vasarą
Mėgaukimės vasara nerizikuodami sveikata. Žarnyno infekcinių ligų atvejų pasitaiko ištisus metus, tačiau šiltuoju metų laiku paprastai jų padaugėja.
Vasarą, esant aukštai aplinkos temperatūrai, bakterijos, esančios maiste, gali sparčiai daugintis ir sukelti žarnyno negalavimus.
Itin dažna apsinuodijimo maistu priežastimi tampa greitai gendančio maisto (salotų, mišrainių su majonezu, karšto rūkymo mėsos, žuvies, pieno produktų, kreminių gaminių ir kt.) vartojimas, ypač jei toks maistas daugiau nei 2 valandas buvo laikomas 20 °C ir aukštesnėje temperatūroje.
Nupirktą maistą kuo greičiau padėkite į šaldytuvą. Žalią mėsą, paukštieną, žuvį laikykite apatinėje šaldytuvo lentynoje sandariai uždarytose plastikinėse dėžutėse, kad skystis ir jame esančios ligas sukeliančios bakterijos nepatektų į kitą maistą.
Parengė Birutė Silevičienė
Atgal