Sveikata
06.07. Kodėl sveikiau rinktis lietuviškus gaminius
Vietiškai užauginti gaminiai yra sveikesni ir palankesni mitybai. Toks maistas turės mažiau papildomų medžiagų, pavyzdžiui, prailginančių šviežumą, tad jo įsisavinimas bei įtaka žmogaus sveikatai bus palankesni. Be to, vietinė gamyba ne tik padeda geriau pažinti regiono kultūrą, bet ir jų transportavimas mažiau kenkia aplinkai.
Vietinis maistas yra maistingesnis, nes iki parduotuvių lentynų bei mūsų namų stalų keliauja trumpiau, tokie gaminiai yra šviežesni, geriau prinokę ir mažiau apdoroti kokybę išsaugančiomis papildomomis medžiagomis.
Skinant jau sunokusius vaisius ir daržoves, jų skonio savybės taip pat yra daug geresnės.
Parengė Birutė Silevičienė
Atgal