VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

06.04. Kefyrą reikėtų gerti kiekvieną dieną

Vos viena stiklinė kefyro suteikia sotumą, lengvumą, gaivumą.  Kefyro fermentacija palengvina medžiagų įsisavinimą. Žmogaus organizmas rauginto pieno produktus įsisavina gerokai greičiau. O bene svarbiausias fermentacijos rezultatas tai kefyro rūgimo metu susidarančios gerųjų bakterijų kolonijos. Kefyras - išskirtinis vitamino B šaltinis, visas gerąsias maisto medžiagas ir dar daugiau, galima gauti vartojant kefyrą. 

Kefyras naudingas žmogaus sveikatai ne tik kaip fermentuotas gėrimas, bet ir kaip pieno produktas: turtingas visaverčiais gyvūninės kilmės baltymais, lengvai įsisavinamomis mineralinėmis medžiagomis, vitaminais. Pieno baltymuose yra visos žmogaus organizmui būtinos aminorūgštys.

Parengė Birutė Silevičienė

Atgal