Sveikata
06.04. Kefyrą reikėtų gerti kiekvieną dieną
Vos viena stiklinė kefyro suteikia sotumą, lengvumą, gaivumą. Kefyro fermentacija palengvina medžiagų įsisavinimą. Žmogaus organizmas rauginto pieno produktus įsisavina gerokai greičiau. O bene svarbiausias fermentacijos rezultatas tai kefyro rūgimo metu susidarančios gerųjų bakterijų kolonijos. Kefyras - išskirtinis vitamino B šaltinis, visas gerąsias maisto medžiagas ir dar daugiau, galima gauti vartojant kefyrą.
Kefyras naudingas žmogaus sveikatai ne tik kaip fermentuotas gėrimas, bet ir kaip pieno produktas: turtingas visaverčiais gyvūninės kilmės baltymais, lengvai įsisavinamomis mineralinėmis medžiagomis, vitaminais. Pieno baltymuose yra visos žmogaus organizmui būtinos aminorūgštys.
Parengė Birutė Silevičienė
Atgal