Sveikata
05.04. Kuo papildyti pavasarinį stalą?
Subalansuota mityba yra itin svarbi tam, kad gerai jaustumėmės. O norint tinkamai maitintis, kardinalių pokyčių tikrai nereikia, užtenka kasdien valgyti tinkamą kiekį mėsos, žuvies, šviežių daržovių, vaisių ir ankštinių kultūrų.
Kasdieniame valgiaraštyje turėtų atsidurti įvairios salotos, švieži agurkai, pomidorai, prieskoninės žolelės – nekaloringi produktai, kurie puikiai tinka kontroliuojantiems kūno svorį, norintiems išlikti energingais.
Daržovės itin svarbu subalansuotai mitybai
Neutraliausia sveikatai yra šviesi mėsa – liesosios vištienos dalys be odelės, kalakutiena, triušiena. Jos į mitybą patariama įtraukti 4–5 kartus per savaitę.
Raudonos mėsos produktų patariama skanauti vos 4–5 kartus per mėnesį.
Jei dar nepamėgote brokolių, pats metas tai padaryti. Tai viena maistingiausių daržovių, turinti daug antioksidantų. Taip pat juose gausu vitaminų C, A, K, folio rūgšties, kalio.
Česnakas ir imbierai - tai antioksidantai, kurie reikalingi, kovojant su į mūsų organizmą iš aplinkos patenkančiais toksinais.
Avinžirniai gerina žarnyno veiklą, ilgalaikis jų vartojimas mažina lėtinių ligų riziką.
Įvairios salotos, švieži agurkai, pomidorai, prieskoninės žolelės – nekaloringi produktai, kurie puikiai tinka kontroliuojantiems kūno svorį, norintiems išlikti energingais.
Parengė Birutė Silevičienė
Atgal