Sveikata
08.08. Verta pamėgti juodąjį šokoladą
Šokolado skoniu žmonija mėgaujasi jau daugiau nei 1000 metų, o Europoje jo fabrikai pradėti masiškai statyti Pramonės revoliucijos metu. Juodasis šokoladas – pirmoji ir pati gryniausia šio saldėsio rūšis, kuria galime mėgautis iki šiol.
Rinkdamiesi juodąjį šokoladą, atkreipkite dėmesį į jo sudėtį. Jame turėtų būti kuo mažiau riebalų, cukraus, dirbtinių dažiklių ir kvapų, o kakavos kiekis – ne mažesnis nei 75 procentai. Pasirinkę kokybišką saldumyną, savo organizmą papildysite naudingosiomis medžiagomis.
Išskirtinis juodojo šokolado kvapas ne mažiau reikšmingas už jo skonį, nes pasižymi raminamosiomis ir gydomosiomis savybėmis. Todėl jis dažnai naudojamas kuriant eterinių aliejų, namų kvapų ar kosmetikos priemones.
Juodasis šokoladas, dėl jame esančios kakavos, žinomas ir kaip vienas geriausių antioksidantų šaltinių.
Nedidelis šokolado gabalėlis gerina smegenų kraujotaką, todėl suvalgius bus lengviau išlaikyti dėmesį ir įsiminti informaciją.