VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2024.09.04.Prezidentas vyksta oficialaus vizito į Lenkiją

 

Prezidentas Gitanas Nausėda rugsėjo 4–5 dienomis su oficialiu vizitu vyks į Lenkiją. Šalies vadovas Varšuvoje susitiks su Lenkijos Prezidentu Andžejumi Duda.

Lietuvos ir Lenkijos Prezidentai kartu dalyvaus dvišaliame gynybos pramonės forume Varšuvoje. Planuojama, kad forume dalyvaus daugiau kaip 70 gynybos pramonės įmonių iš Lietuvos ir Lenkijos. Vėliau Prezidentai vyks į Liubliną, kur lankysis Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos bendro karinio vieneto – Didžiojo etmono Konstantino Ostrogiškio brigados vadavietėje, susitiks su brigados vadu ir stebės strateginio planavimo pratybas.

Minėdami Liublino unijos 455 metines, Liublino pilyje Lietuvos ir Lenkijos vadovai pasirašys dvišalių santykių deklaraciją, nubrėžiančią tolesnes šalių bendradarbiavimo gaires ir prioritetus.

Lenkijoje Prezidentas taip pat susitiks su Lenkijos Seimo Pirmininku, padės gėlių prie Nežinomo kareivio kapo, Smolensko tragedijos aukų ir Lecho Kačynskio monumentų.

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė kartu su Lenkijos pirmąja ponia Agata Kornhauser-Duda Varšuvoje lankysis mokyklų komplekse, skirtame vaikams su specialiaisiais poreikiais, o Liubline numatytas vizitas į vaikų hospisą „Mažasis Princas“.

Kartu su savo globojamos Lietuvoje veikiančios neišnešiotų naujagimių asociacijos „Neišnešiotukas“ atstovėmis D. Nausėdienė Liubline taip pat lankysis neišnešiotų kūdikių tėvų fonde.

Atgal