VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2024.06.18.Akredituotas naujas JAV gynybos atašė Lietuvai plk. ltn. Jesse Allgeyer

 

Krašto apsaugos ministerijoje akredituotas naujas Jungtinių Amerikos Valstijų gynybos atašė Lietuvai pulkininkas leitenantas Jesse Allgeyer ir atsisveikinta su trejus pastaruosius metus šias pareigas ėjusia JAV  gynybos atašė plk. ltn. Stephanie Baugh.   Naujasis JAV gynybos atašė plk. ltn. J. Allgeyer iki paskyrimo į diplomatinę tarnybą Lietuvoje ėjo JAV ambasados Rumunijoje Gynybinio bendradarbiavimo biuro viršininko pavaduotojo pareigas.  

„Pastaraisiais metais įvyko daug drastiškų saugumo padėties regione pokyčių. Besitęsiantis Rusijos karas Ukrainoje smarkiai paveikė Europos saugumą, bet taip pat suvienijo ir mūsų pastangas saugant ir ginant laisvės ir demokratijos vertybes. Džiaugiamės, kad šiandien amerikiečių rotacinės pajėgos Lietuvoje yra dislokuojamos nepertraukiamai. Esame nuoširdžiai dėkingi JAV, kadangi  amerikiečių karių buvimas Baltijos regione yra pagrindinis atgrasymo nuo Rusijos veiksnys. Mes savo ruožtu darome viską, kad JAV kariams  Lietuvoje būtų sudarytos tinkamos gyvenimo ir treniravimosi sąlygos“,  –  ceremonijoje sakė  krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Ministras taip pat padėkojo JAV už itin didelę pagalbą stiprinant  Lietuvos kariuomenės pajėgumus  –  tiek dalijantis patirtimi ir mokymais, tiek finansine parama. „Džiaugiamės, kad  šiandien JAV ir Lietuvos kariuomenių  pajėgumai yra sąveikūs ir mes toliau sieksime, kad jie būtų dar labiau suderinami.  Mūsų prioritetai – glaudus ir intensyvus  bendradarbiavimas gynybos srityje ir  didėjantys pirkimai iš JAV“, – pabrėžė ministras  L. Kasčiūnas.

„Mano, kaip ambasadorės, pagrindinis prioritetas yra Jungtinių Valstijų ir Lietuvos saugumo santykiai.  Plk. ltn. S.  Baugh per trejus metus labai sustiprino mūsų santykius, o plk. ltn.  J. Allgeyer ir toliau vadovaus saugumo ir gynybos ryšių su mūsų sąjungininke Lietuva gilinimui,” –  žinutę perdavė JAV ambasadorė Lietuvoje Kara McDonald.

Krašto apsaugos ministras L. Kasčiūnas padėkojo tarnybą Lietuvoje baigusiai plk. ltn.  St. Baugh už puikų darbą ir asmeninį indėlį plėtojant Lietuvos ir JAV kariuomenių bendradarbiavimą ir įteikė krašto apsaugos sistemos medalį „Už nuopelnus“.  

Ceremonijoje taip pat atsisveikinta ir su tarnybą Lietuvoje baigiančiu JAV ambasados Gynybinio bendradarbiavimo biuro viršininku  plk. ltn. Stephenu  Chu.

 

Nuotraukos: A. Pliadis/KAM

 

Atgal