VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2023.02.10. Muilo operos serialas Seime

 

Vidmantas Martikonis

Sako, draugą pažinsi nelaimėje. Seimo narį pažinsi skandaluose.

Kažkoks muilo operos serialas jau kelias savaites tęsiasi Seime, po to, kai buvo pareikšti sunkūs įtarimai buvusiam seimo nariui iš konservatorių frakcijos.

Aiškinamasi, kas perspėjo K. Bartoševičių, kad prokurorai lipa jam ant kulnų?

LR Seimo pirmininkė iš pradžių sakė, kad Generalinė prokurorė jai nieko nepasakė, po to sakė, kad pasakė, jog įtariamasis ne iš liberalų, ir BK straipsnius įvardino.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen

LR Seimo pirmininkė dar sakė, kad po prokurorės su niekuom nesusitiko.Bet po to sakė, kad susitiko su premjere. Bet premjerė sakė, kad nieko jai Seimo pirmininkė nesakė.

Po to, dar konservatorių seniūnė pasakė, kad pati skambino Bartoševičiui į Čilę, bet jam nieko nesakė. Bet nepasakė, kas jai pasakė, kad reikia skambinti.

Visiškas valdančiosios daugumos lyderių klaidžiojimas melo labirintuose. Ir čia du dalykai yra patys blogiausi.

Pirmas, kad ši istorija tik parodo, kokiais mulkiais politikai laiko savo rinkėjus, kurie neva nesupranta, kad informacija buvo nutekinta. Tai yra visiškas konservatorių moralinis bankrotas. Net tie, kurie iki šiol aklai balsavo už šią partiją, turėtų pramerkti vieną akį.

Antra, politikų sukelta melo audra stiklinėje, užgožia svarbiausią dalyką - kuo greičiau išsiaiškinti ar buvusiam Seimo nariui pareikšti įtarimai pasitvirtins. Čia yra esmė.

 

Atgal