VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2024.10.03.Šveicarijos „MET Group“ įsigijo pirmąjį SGD laivą

 

„Achemos grupės“ kontrolinį akcijų paketą ketinanti įsigyti Šveicarijos energetikos bendrovė „MET Group“ iš laivų savininko ir operatoriaus „Celsius Group“ įsigijo pirmąjį suskystintų gamtinių dujų (SGD) laivą. 

Laivas bus pristatytas 2027 metais, jį statys Kinijos įmonė „China Merchants Heavy Industry“, pranešė „MET Group“.

Skelbiama, kad laivo įsigijimas yra „MET Group“ strategijos dalis stiprinant galimybes tiekti SGD savo klientams iš įvairių šaltinių, įskaitant neseniai pasirašytą sutartį su „Shell“ dėl SGD iš JAV pirkimo dešimčiai metų.

Celsius LNG / Bendrovės nuotr.

„MET Group“ turi vieną iš geografiškai įvairiausių SGD importo struktūrų Europoje, su ilgalaikėmis regazifikacijos pajėgumų rezervacijomis Vokietijoje, Kroatijoje ir Ispanijoje.

Pernai bendrovė pristatė daugiau nei 30 SGD krovinių į Europą.

Birželį Šveicarijos energetikos bendrovė „MET Group“ patvirtino planus įsigyti vienos didžiausių Lietuvoje verslo grupių „Achemos grupė“ kontrolinį akcijų paketą. Lydos Lubienės ir Viktorijos Lubytės kontroliuojama grupė valdo Joanvos azoto trąšų gamyklą „Achema“, vieną didžiausių Klaipėdos uosto krovos kompanijų „Klasco“, naftos produktų terminalą Klaipėdoje, ji taip pat valdo įmones Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse.

 

Atgal