VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2024.07.04.UNRWA: naujas Izraelio įsakymas evakuoti pietinę Gazos Ruožo dalį palietė 250 000 žmonių

Jungtinių Tautų agentūra palestiniečiams remti (UNRWA) apskaičiavo, kad Izraelio kariuomenės paskelbtas įsakymas evakuoti dalį pietinių Gazos Ruožo teritorijų palietė ketvirtį milijono žmonių.

„Matome, kaip žmonės persikelia, išvyksta šeimos, žmonės pradeda pakuotis savo daiktus ir bando palikti šią teritoriją“, – vaizdo ryšiu iš Gazos Ruožo žurnalistams Ženevoje sakė UNRWA atstovė Louise Wateridge.

Izraelio kariuomenė įsakė civiliams gyventojams evakuotis iš kai kurių Gazos Ruožo pietinių miestų, Kan Juniso ir Rafacho, dalių.

UNRWA skaičiavimais, šis įsakymas paveikė apie 250 tūkst. žmonių.

Gazos Ruožas / AP nuotr.

Šimtai tūkstančių žmonių išvyko iš Rafacho prieš Izraelio ginkluotųjų pajėgų sausumos puolimą, vykdomą nuo gegužės pradžios, arba jo metu.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo mažiausiai 37,9 tūkst. žmonių.

Sveikatos apsaugos ministerija „Hamas“ valdomame Gazos Ruože antradienį pranešė, kad per 24 valandas žuvo mažiausiai 25 žmonės ir taip bendras per beveik devynis mėnesius trunkantį Izraelio ir palestiniečių smogikų karą žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 37 925.

 

Atgal