VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra, menas

2024.08.21.Spaudos dailininko galerija. OLIMPIJA PARYŽIUJE

Kęstutis K. Šiaulytis

Kartu su iš Graikijos atgabenta Olimpine ugnimi, Paryžiuje 2024-ųjų vasarą įsikūrė ir helėnų deivės – pergalingoji Nikė bei daugiaveidė Fortūna.

Jos nepailsdamos sukosi tarp iš viso pasaulio atkakusių sportininkų, stebėdamos kuriems lemti laurų vainiką, auksą, sidabrą ar bronzą. Gi Dzeusas, su savo pusdievių, dievų ir herojų draugija, Paryžiaus žaidynes stebėjo kaip nuo amžių priimta, nuo Olimpo kalno viršūnės.

Fechtavimas

Stalo tenisas

Aukšta Lietuvos sirgalių tribūna. Paryžius, “Stade de France” stadionas vykstant Olimpinėms Disko metimo varžyboms. 2024 08 07

Vandensvydis

Sidabrą Paryžiuje pelnusi breiko lyderė Dominika Banevič

Sidabrinė Fortūnos šypsena skirta Mykolui Aleknai

Olimpinė kaligrafija

Bet kaip pasikeitė laikai! Ir mes, milijardai mirtingųjų, jau galime nepalikdami savo namų tvirtovių, įsitaisę patogiuose krėsluose, sklandyti akimis, kur tik širdis geidžia! Tereikia maigyti rankoje stebuklingą pultelį ar brūkštelti pirštu per ekraną – atsiveria ne tik Paryžius, bet ir Tokijas, Madridas, Londonas, visa Polinezija! Kažin, ar smarkusis Apolonas suspėtų su mumis lakstyti skaitmeninio pasaulio erdvėse… O dar, jam reikėtų užsukti ir į šį laikraščio puslapį!

Atgal