VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

2024.09.18.Nausėda: portfelis EK priderintas prie Kubiliaus asmenybės ir Lietuvos prioritetų

Prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad Andriaus Kubiliaus gautas gynybos ir kosmoso portfelis Europos Komisijoje (EK) buvo priderintas prie konservatoriaus asmenybės ir Lietuvos prioritetų.

„Manau, kad šio portfelio pasiūlymas buvo priderintas ir prie A. Kubiliaus asmenybės, manau, kad jis priderintas ir prie mūsų prioritetų, kadangi Lietuva yra valstybė, kuri labai atsakingai ir rimtai žiūri į savo saugumą, gynybos pramonės plėtra mums yra nepaprastai svarbi“, – Pabradėje žurnalistams teigė prezidentas.

„Linkiu būsimam komisarui (...) didžiausios sėkmės, dirbsime tampriai ir tikiu, kad jis šiame poste gali nuveikti dalykų naudingų ne tik Lietuvai, bet ir visai Europos Sąjungai“, – kalbėjo jis.

Anksčiau G. Nausėda yra sakęs, kad Lietuvai reikėtų orientuotis į su ekonomiką, o ne su užsienio politika susijusį eurokomisaro postą.

„Manau, kad iš dalies tai ir ekonominis portfelis, turbūt beveik joks komisaro portfelis nėra taip lengvai identifikuojamas kaip užsienio politikos ar ekonominis, nes yra ir tokių, ir tokių aspektų“, – teigė šalies vadovas.

EK pirmininkė Ursula von der Leyen antradienį paskirstė portfelius savo naujosios komandos nariams.

Pagal jos planą, Lietuvos pasiūlytas kandidatas į EK A. Kubilius gaus už gynybą ir kosmosą atsakingo eurokomisaro portfelį. Kiekviena iš 27 ES valstybių narių turi po vieną eurokomisarą.

Visi kandidatai dar turės būti patvirtinti Europos Parlamento.

 

Atgal